26 / 04 / 2024

acele kamulaştırma kararı nedir

acele kamulaştırma kararı nedir

Ulus tarihi kent merkezinde yürütülen yenileme alanı projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak bazı taşınmazlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devletleştirme ve özelleştirme!

Devletleştirme ve özelleştirme ile ilgili bilgi T.C Anayasası' nın 47. maddesinde belirtiliyor. Bu madde ile kamu hizmeti niteliği taşıyan özel teşebbüsler, kamu yararının zorunlu kıldığı hallerde devletleştirilebilir kararı bulunuyor...

Kamulaştırma kanununda değişiklik!

Kamulaştırma kanununda değişiklik bedelsiz el konulan taşınmazlara tazminat ödenmesine ilişkin düzenlemeyi içeriyor. Söz konusu değişikliği içeren kanun idarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine başlanamaz ibaresi ile başlıyor...

Acele kamulaştırma kararı nedir?

Acele kamulaştırma kararı nedir?: Büyük, önemli ve ivedilik yatırım süreçlerinde idareye taşınmazlarla ilgili tasarrufta bulunabilme imkânı sağlayan bir süreçtir. Kamulaştırma esnasında yürütülen davanın hızlı sonuçlanmasını sağlıyor...

Manisa için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili Demirci İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Denizli için acele kamulaştırma kararı!

Denizli ili Çivril İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Gaziantep Şehitkamil için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Erzincan Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Erzincan ili Merkez İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Erzincan Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çankırı için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kütahya Emet için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili Emet ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Denizli'de acele kamulaştırma kararı!

Denizli ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Adıyaman Merkez için acele kamulaştırma kararı!

Adıyaman ili Merkez ilçesi, Mara Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Adıyaman Belediye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Kuşadası'nda acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Kuşadası ilçesi, Kirazlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Gümüşhane'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Merkez ilçesi, Kaletaş, Söğütağıl ve Yayladere mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çanakkale Ayvacık'ta acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Ayvacık ilçesi, Kırca mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Ankara Kızılcahamam'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Kızılcahamam ilçesi, Yukarı Çanlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Düzce için acele kamulaştırma kararı!

Düzce ili Yığılca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

acele kamulaştırma kararı nedir Haberi

acele kamulaştırma kararı nedir

Buna göre, tarihi kent merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında kalan, kadastral 114 ada, 1, 3, 21 ve 22 numaralı parseller ile kadastral 97 ada, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 numaralı parseller ile 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kapsamında kalan parsellerin acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyünde bazı taşınmazların satışı ve işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucunu onayladı.


KARAR RESMİ GAZETEDE

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyündeki 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların satışı ile 942 parsel numaralı taşınmazın ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucu onaylandı....