27 / 04 / 2024

Acunkent Esenyurt sorunu

Acunkent Esenyurt sorunu

Uluhan Grup’un Esenyurt'ta başlayıp bitiremediği Acunkent’i hak sahiplerinin kurduğu dernek bitiriyor. Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği, ek ödemelerle projedeki haczi kaldırarak tapularını alma peşinde… Dernek, Acunkent için kolları sıvadı

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi kuruldu!

Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği projeden ev alıp mağdur olan vatandaşlar Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu.

Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü!

Kara Süleyman’ın mirasçılarına güzel haber geldi. Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü ve 16 mahalleyi ve en az 50 bin kişiyi ilgilendiren karar Yargıtay’dan çıktı...

Esenyurt proje mağdurları çözüm bekliyor!

İstanbul Esenyurt'ta onlarca konut projesi imar sorunu nedeniyle tamamlanamadı.

Acunkent mağdurları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istiyor!

ESENYURT bölgesinde satışı yapılan çok sayıda inşaat projesi yarım kaldı. Anılan projelerden biri de Uluhan Grup'un üstlendiği Acunkent projesi. Acunkent mağdurları yaşadıkları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istedi.

Esenyurt Acunkent Sitesi'ndeki 173 ev icradan satılıyor!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Esenyurt'ta yer alan Acunkent Sitesi'ndeki 173 daire satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin satış bedeli 19 milyon 728 bin TL olarak belirlendi.

Acunkent mağdurları Necmi Kadıoğlu'yla görüştü!

Acunkent Mağdurları dün Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'yla görüştü, Acunkent Mağdurları Derneği'nin sıkıntılarını dinleyen Başkan Necmi Kadıoğlu Acunkent projesinin inşaatının bitmesi için tarafların anlaşması gerektiğini vurguladı.

Esenyurt’ta 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Esenyurt ’ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu. Tapularına kavuşmanın heyecanını yaşayan onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı.

Esenyurt Prestij Park ilk etabında erken teslim!

Markalı konut üreticisi Bak Yapı, imar sorunu sebebiyle konutzedelerin oluştuğu Esenyurt 'ta geliştirdiği İstanbul Prestij Park 'ın ilk etabını erken teslim ediyor.

Acunkent inşaatından 5 kare ile son durum!

Uluhan Grup’un Esenyurt’ta tamamlayamadığı projesi Acunkent, hak sahiplerinin kurduğu dernek eliyle tamamlanıyor. Dernek, üstüne para verip şirketin borcunu yüklenirken bir yandan da projeyi bitirme telaşında… İşte 5 kare ile Acunkent’in son hali...

Acunkent'i Uluhan Grup başladı, dernek bitiriyor!

Uluhan Grup’un Esenyurt'ta başlayıp bitiremediği Acunkent’i hak sahiplerinin kurduğu dernek bitiriyor. Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği, ek ödemelerle projedeki haczi kaldırarak tapularını alma peşinde… Dernek, Acunkent için kolları sıvadı

Esenyurt imar sorunu son durum!

Esenyurt imar sorununda nihayet sona gelindi. Toplam 7 etaptan 6’sının askıya çıktığı Esenyurt’ta büyük bekleyişten sonra nihayet yarın son 5.etap da askıya çıkacak….

Esenyurt'ta imar sorunu çözüldü!

İlçede 40 bin kişiyi mağdur eden, inşaatları yarım bırakan imar sorunu çözüldü ESENYURT'ta birkaç yıldır süren ve büyük tepkilere yol açan imar sorunu çözümlendi...

Acunkent Esenyurt sorunu Haberi

Acunkent Esenyurt sorunu



Uluhan Grup tarafından Esenyurt'ta inşasına Mart 2010'da başlanan Acunkent projesi, hak sahipleri tarafından kurulan Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği tarafından bitiriliyor. 


Acunkent mağdurları olarak Şubat 2014'te dernek kuran hak sahipleri, Uluhan Grup yönetimi ile anlaşarak inşaatı bitirme ve satış sözleşmesini noter satış sözleşmesine çevirmek, proje üzerindeki hacizleri kaldırarak tapularını almak istiyor. 



Acunkent'te son durum!


Yüzde 90'ı tamamlanan Acunkent projesinde kalan yüzde 10'luk kısmı bitirecek olan dernek üyeleri, proje kapsamındaki taksit ödemelerine ek olarak Uluhan Grup'a gelen haciz miktarını da aralarında paylaşarak ek ödeme yapıyor.


Toplam 8 bloktan oluşan Acunkent’te 4 blok arsa sahiplerinin, 4 blok ise Uluhan Grup’a ait. Uluhan Grup’un bloklarından konut almak için satış sözleşmesi imzalayan ve ödemelerini gerçekleştiren hak sahipleri, Uluhan Grup’a gelen hacizler ve şirketin kötü günler geçirmesi...