18 / 04 / 2024

Acunkent'i Uluhan Grup başladı, dernek bitiriyor!

Acunkent'i Uluhan Grup başladı, dernek bitiriyor!

Uluhan Grup’un Esenyurt'ta başlayıp bitiremediği Acunkent’i hak sahiplerinin kurduğu dernek bitiriyor. Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği, ek ödemelerle projedeki haczi kaldırarak tapularını alma peşinde… Dernek, Acunkent için kolları sıvadı



Acunkent i Uluhan Grup başladı, dernek bitiriyor!


Uluhan Grup tarafından Esenyurt'ta inşasına Mart 2010'da başlanan Acunkent projesi, hak sahipleri tarafından kurulan Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği tarafından bitiriliyor. 


Acunkent mağdurları olarak Şubat 2014'te dernek kuran hak sahipleri, Uluhan Grup yönetimi ile anlaşarak inşaatı bitirme ve satış sözleşmesini noter satış sözleşmesine çevirmek, proje üzerindeki hacizleri kaldırarak tapularını almak istiyor. 



Acunkent'te son durum!


Yüzde 90'ı tamamlanan Acunkent projesinde kalan yüzde 10'luk kısmı bitirecek olan dernek üyeleri, proje kapsamındaki taksit ödemelerine ek olarak Uluhan Grup'a gelen haciz miktarını da aralarında paylaşarak ek ödeme yapıyor.


Toplam 8 bloktan oluşan Acunkent’te 4 blok arsa sahiplerinin, 4 blok ise Uluhan Grup’a ait. Uluhan Grup’un bloklarından konut almak için satış sözleşmesi imzalayan ve ödemelerini gerçekleştiren hak sahipleri, Uluhan Grup’a gelen hacizler ve şirketin kötü günler geçirmesi nedeniyle evlerini bir türlü alamadı. Durum üzerine harekete geçen Acunkent mağdurları Facebook üzerinden örgütlenerek Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği’ni kurdu. Dernek, Acunkent inşaatında bir işyeri alanında faaliyet göstermek üzere bir iletişim ofisi açtı.  



Acunkentliler, haczi kaldırmak için ek ödeme yapıyor!


7-8 kişiyle kurularak bugün 200’den fazla üye sayısına ulaşan dernek, Uluhan Grup’la anlaşma yoluna giderek kamu ve taşeron firmaların açtığı davalarla gelen hacizleri kaldırmak için ‘ek ödeme’ yapmaya ve inşaatı tamamlamaya karar verdi.


Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği ve Uluhan Grup ile yapılan yeni protokol gereği; daire metrekaresi bazında maliyet hesabı çıkarıldı ve proje üzerindeki haczin kaldırılması için hak sahibinin ne kadar ek ödeme yapması gerektiği belirlendi. 



Acunkent Derneği nasıl çalışıyor?


Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği Üyesi Hüseyin Işıklar’ın Emlakkulisi.com’a verdiği bilgilere göre; Uluhan Grup’un Babil Kuleleri projesinde uygulanan yöntemle projenin hak sahipleri tarafından bitirilmesi kararı alındı. Işıklar, yapılan faaliyetleri şöyle özetledi;


“Uluhan Grup, vergi vs. kamu borçları ve taşeron firmaların koydurduğu hacizleri ödeyemiyordu. Biz de dava açsak ne olacak, paramızı alamadığımız gibi evimiz de tamamlanamayacaktı. Biz ikincisin tercih ettik. Evlerin tamamlanması için harekete geçtik. Acunkent’in imar sorunu yok, projenin yüzde 90’ı tamamlandı, kaba inşaatı bitti, binanın çatısı yapıldı. Konutların kat irtifakı kuruldu. Tapuların üzerindeki haczi kaldırmak için ek ödeme yapıyoruz, projenin taşeronlarıyla anlaştık, onlar da kalan yüzde 10’luk kısmı tamamlamak için çalışmaya başladı. Normal sözleşmeyi noterde gayrimenkul satış vaadi sözleşmesine çevireceğiz. Hacizler kaldırılınca tapu alacağız. Şu anda Acunkent D Bloğun dış cephesi yapılıyor, en büyük iş bu. Bir de çevre düzenlemesi yaptıracağız. Yurtdışında özellikle Avrupa’da çok fazla Acunkentli var; onların da bize Facebook sayfamız üzerinden ulaşmasını istiyoruz”…


Acunkent Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği Facebook sayfası şu linkte;


www.facebook.com/groups/acunkentdernek


Acunkent i Uluhan Grup başladı, dernek bitiriyor!


Acunkent nerede?


Adres: Talatpaşa Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi  No:13 Kat: 1 

AcunKent Plaza 34510 Esenyurt - İstanbul/Türkiye



Acunkent yol tarifi!


TEM'den: Bahçeşehir-Avcılar-Esenyurt Çıkışından devam edilmektedir.


E-5 'ten: Avcılar istikametinde devam edip Esenyurt' a doğru dönülmektedir.



Acunkent satış ofisi!


Tel: (+90) 212 450 33 33

       (+90) 212 709 77 77


Fax: (+90) 212 620 09 99


Email: [email protected]


Web: www.acunkent.com.tr


Geri Dön