19 / 04 / 2024

adalar bina risk analizi

adalar bina risk analizi

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından bina risk analizi yaptırmak için belediyelere yapılan başvurularda büyük bir artış oldu. Peki, riski binaların güçlendirilmesinin maliyeti ne kadar? İşte detaylar...

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

İstanbul depreminde 150 bin bina hasar görecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl genelinde 850 bin civarında bina olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu binaların 150 bininin yüksek risk teşkil ettiğini söyledi.

Bina güçlendirme hakkında doğru bilinen yanlışlar!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük risk taşıyor. Buna karşın bu yapıların yeniden yıkılma süreci oldukça uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla binanın performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek mümkün.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

adalar bina risk analizi Haberi

adalar bina risk analizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) büyük deprem beklenen İstanbul'daki konut stoku için 23 Temmuz'da Avcılar ve Silivri'de başlattığı Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ne Adaları'da dahil etti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, Avcılar'daki tarama işlemlerinin önümüzdeki şubat ayının sonunda tamamlanmasının ardından ekiplerin Adalar ilçesinde çalışmalara başlayacağını söyledi. Kahraman, “Adalar risk açısından öncelikli ilçelerimizden biri. Adalar'da yaklaşık 6 bin bina var. Binaların yüzde 50'sinde hasar bekliyoruz. Bina sayısı düşük ama yıkım riski yüksek. Zemin koşulları İstanbul geneline göre daha iyi. Ama mevcut konut stoku riskli. Risk sıralamasına göre yapıyoruz çalışmaları. Adalar da en riskli ilçelerimizden biri” dedi.

YÜZDE 56'SI 1980 ÖNCESİ YAPILMIŞ 

İBB tarafından hazırlanan “Olası Deprem Kayıp Tahminleri” çalışmasına göre...