25 / 04 / 2024

Adalar deprem analizi

Adalar deprem analizi

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika deprem uyarısı! Bu fay kırılabilir! Tam bu şiddette deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için hem vatandaşlara hem de yöneticilere yeni bir uyarıda daha bulundu. En az 7.2 ile 7.6 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyen Naci Görür, “Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şener Üşümezsoy'dan korkutan deprem analizi! İki fay birden kırılırsa İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da beklenen depreme ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Üşümezsoy, iki fay birden kırılırsa 7 şiddetinde deprem olacak.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

BBC'den dikkat çeken deprem analizi: Kenti hazırlamak için yarış başladı!

Türkiye'de tam 11 şehri vuran ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan yıkıcı depremlerden sonra dünya basını da olası Marmara depremini konuşmaya başladı... 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna cevap arayan BBC'den dikkat çeken bir analiz geldi. İşte detaylar...

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

İngiliz medyasında çarpıcı deprem analizi: İzinler ve gevşek kontrollere dikkat çekildi!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra ihmal tartışmaları da büyüdü. İngiliz medyasında yayınlanan bir analizde ‘izinler ve gevşek kontrollere’ dikkat çekildi. İşte detaylar...

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, olası Marmara depremi de gündem oldu. Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

Prof. Naci Görür'den Yalova depremi yorumu: Adalar fayı çatırdıyor!

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür Yalova açıklarında meydana gelen 3.9'luk depremi yorumladı: Adalar Fayı çatırdıyor demektir.

Kentsel dönüşüm deprem riski ile mücadele edebilmek için fırsat!

Türkıye Müteahhitler Birliği'nin İnşaat Sektörü Analizi'nin Ekim 2019 sayısında, "Türkiye'nin gündemine giren kentsel dönüşüm süreci deprem riski ile mücadele edebilmek ve çevreye duyarlı sürdürülebilir şehirler yaratabilmek için fırsat olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

Deprem Adalar'ın güneyi ve Kumburgaz fay kolunda bekleniyor!

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Uçarkuş, "Şu an Adalar'ın güneyi, Silivri aktivitesinin olduğu Kumburgaz fay kolu, kırılmasını beklediğimiz fay parçasıdır. Bu kısımlar üzerine dikkatle eğiliyoruz ve beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak" dedi...

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem!

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara adalarında meydana geldiğini açıkladı.

Adalar deprem analizi Haberi

Adalar deprem analizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) büyük deprem beklenen İstanbul'daki konut stoku için 23 Temmuz'da Avcılar ve Silivri'de başlattığı Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ne Adaları'da dahil etti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, Avcılar'daki tarama işlemlerinin önümüzdeki şubat ayının sonunda tamamlanmasının ardından ekiplerin Adalar ilçesinde çalışmalara başlayacağını söyledi. Kahraman, “Adalar risk açısından öncelikli ilçelerimizden biri. Adalar'da yaklaşık 6 bin bina var. Binaların yüzde 50'sinde hasar bekliyoruz. Bina sayısı düşük ama yıkım riski yüksek. Zemin koşulları İstanbul geneline göre daha iyi. Ama mevcut konut stoku riskli. Risk sıralamasına göre yapıyoruz çalışmaları. Adalar da en riskli ilçelerimizden biri” dedi.

YÜZDE 56'SI 1980 ÖNCESİ YAPILMIŞ 

İBB tarafından hazırlanan “Olası Deprem Kayıp Tahminleri” çalışmasına göre...