29 / 03 / 2024

Prof. Naci Görür'den Yalova depremi yorumu: Adalar fayı çatırdıyor!

Prof. Naci Görür'den Yalova depremi yorumu: Adalar fayı çatırdıyor!

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür Yalova açıklarında meydana gelen 3.9'luk depremi yorumladı: Adalar Fayı çatırdıyor demektir.



Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Yalova açıklarında yaşanan depremden sonra, "Eğer bu deprem geçekten bu fay üzerinde ise Adalar Fayı da GD ucundan çatırdıyor demektir" uyarısını yaptı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Naci Görür, Yalova açıklarında yaşanan 3,9 büyüklüğündeki depremin, Adalar Fayı’nın güneydoğu ucundan çatırdadığının işareti olabileceği uyarısını yaptı.

Depremin yerinin 1999 Marmara depreminde Kuzey Anadolu Fayı’ndaki (KAF) kırılmanın Marmara’da durduğu yere yakın olduğunu söyleyen Görür, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Yalova açıklarında olan 4 büyüklüğünde deprem olasılıkla Adaların güneyinden geçen fay zonu üzerinde veya yakınında oldu. Depremin yeri ilginç. Burası KAF’ın 1999 İzmit depreminde kırılıp Marmara’da en son durduğu yere yakın. Biliyorsunuz, Adalar'ın güneyindeki fay da kilitli ve stres biriktiriyor. Eğer bu deprem gerçekten bu fay üzerinde ise Adalar Fayı da GD ucundan çatırdıyor demektir."

 

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem uyarısı!


Geri Dön