27 / 04 / 2024

Prof. Naci Görür'den deprem yorumu: Endişeliyim!

Prof. Naci Görür'den deprem yorumu: Endişeliyim!

Prof. Dr. Naci Görür, bugün Bingöl'de yaşanan başta olmak üzere birkaç gündür yaşanan depremler hakkında, "Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum" şeklinde konuştu.



Bingöl depreminin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, uyarılarda bulundu. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, bu bölgenin bir süredir aktif olduğunu belirten Görür, "Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

Görür şunları belirtti:

"Bugün meydana gelen deprem, daha önceki depremlerle aynı yerde, yani Başkale Fayı (BşF) ile Hasan Timur Fayının (HTF) kesim yerine yakın. Bu bölge bir süredir aktif. Bu depremlerin her iki fayın ülkemiz sınırları için de kalan kısımlarıyla etkileşeceğinden endişe ediyorum. Onun için Van Muradiye taraflarında ve Başkale merkez mıntıkasında dikkat edilmeli diyorum.

Karlıova, biliyorsunuz, KAF ile DAF’ın kesim yeri. Burası sürekli açılıyor. Depremin olduğu yer ile KAF üzerindeki Yedisu ve DAF üzerindeki Bingöl arası uzun zamandır deprem bekleyen yerler. O bakımdan deprem dikkat çekici."

Türkiye-İran sınırında, merkez üssü İran’ın Hoy kentinde saat 05.23’te Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Yaşanan deprem Van’ın sınır ilçelerinde de hissedildi.

Diğer bir yandan, Van’da meydana gelen depremin ardından 05.31’de de Karadeniz’de Bartın’ın Amasra ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. AFAD’a göre bu deprem 12 kilometre derinlikte gerçekleşti.

 

Prof. Naci Görür'den Yalova depremi yorumu: Adalar fayı çatırdıyor!


Geri Dön