24 / 04 / 2024

Adana Ali Münif Yeğenağa Caddesi açıldı mı

Adana Ali Münif Yeğenağa Caddesi açıldı mı

Büyüksaat Kulesi çevresinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları nedeniyle taşıt trafiğine kapatılan Ali Münif Yeğenağa Caddesi, hafif taşıt trafiğine yeniden açıldı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Şok iddia: Duvarları çatlak binaları badana yaptırıp satıyorlar!

Adana Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Melih Baki, yapımı tamamlanan çok katlı bodrumlu apartmanların altının su dolduğunu söyleyerek, "Temeli su dolduktan sonra duvarlarında çatlaklar meydana gelen evler, ev sahipleri tarafından badana yaptırılıp satışa çıkartılıyor" diye konuştu.

AKAMDER Adanalı esnafa iş yeri ve konut temin edecek!

ADANA Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER), Adana'da faaliyet gösteren esnaflara yönelik iş yeri ve konut temini için çalışmalara başladı. 

Temizel Proje İnşaat Ve Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Temizel Proje İnşaat Ve Yatırım Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Münif Onur Temizel tarafından kuruldu.

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Müzeyyen Şevkin: Acilen afet müsteşarlığı kurulmalı!

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin deprem riskine karşı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ifade eden Şevkin, "TOKİ afet riski altında olan konutlarda barınan vatandaşlara sosyal konut yapmalıdır. Acilen afet müsteşarlığı kurulmalıdır." dedi...

Nadir Vurankaya: Ev almanın tam zamanı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesinin inşaat sektörünü canlandırdığını söyledi.

Adana'da konut satışları yüzde 40 arttı!

Kredi faizlerinin düşmesiyle Adana'da konut satışları yüzde 40 arttı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Fiyatlar şu anda 3 yıl önceki fiyatlara denk" dedi.

Birinci Teknik Yapı İnşaat ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birinci Teknik Yapı İnşaat ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adel Ali M. Moally tarafından kuruldu.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Müteahhit Hasan Ulaş Devrim intihar etti!

Adana'da bir spor kompleksi inşaatının müteahhitliğini yapan ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Yardımcısı olan Hasan Ulaş Devrim intihar etti.

Adana Ali Münif Yeğenağa Caddesi açıldı mı Haberi

Adana Ali Münif Yeğenağa Caddesi açıldı mı


Adana Büyükşehir Belediyesi’nce kentin tarihi kimliğini öne çıkarmak amacıyla başlattığı Büyüksaat Kulesi çevresindeki restorasyon çalışmaları nedeniyle taşıt trafiğine kapatılan Ali Münif  Yeğenağa Caddesi, hafif taşıt trafiğine yeniden açıldı.  Yağ Camii ile Seyhan Kaymakamlığı arasındaki güzergahta tescilli taşınmazların restore edilmesi nedeniyle 4 yıldır trafiğe kapalı tutulan Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin hafif taşıt trafiğine açılmasıyla bölgedeki esnafın talepleri de karşılanmış oldu.

KÜRTÜREL MİRASA YENİ ÇEHRE

Kültürel mirasa yeni çehre kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi,  Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi kapsamında Yağ Camii, Ramazanoğlu Konağı, Ramazanoğlu Türbesi, Adana Bedesteni ve Arastası, Irmak Hamamı, Çarşı Hamamı, Yeni Han, Taş Mağaza, Seyhan Kaymakamlık Binası, Eski Çevik Kuvvet Binası ve Büyük Saat Kulesi’nin de içinde yer aldığı bölgede restorasyon gerçekleştirmişti.

BAŞKAN SÖZLÜ, BÖLGE ESNAFIYLA İÇ İÇE

Adana Büyükşehir Belediye...