26 / 04 / 2024

Adana banliyö hatları

Adana banliyö hatları

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana iline yönelik banliyö projelerine ve banliyö sistemi bulunan illere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 5 soru sordu..

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Ceyhan   ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dr. Müzeyyen Şevkin: Fay hatları üzerindeki yapılaşma durdurulsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Fay hatları üzerindeki yapılaşmaların durdurulması ve hat üzerinde yeni yapılaşmalara izin verilmemesi amacını taşıyan kanun teklifi ile ilgili konuştu.

Hatay ve Adana'da acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Adana illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı açıldı!

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak'' dedi.

Raylı sistemde hedef 518 kilometre!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Metro, tramvay, banliyö hatlarındaki mevcut uzunluk 170 kilometre. Mart'ın 10'unda uzun yıllardır yapımı devam eden Gebze- Halkalı banliyö hattı devreye girecek. Onunla birlikte 238 kilometreye çıkacak. Ama yetmez, hedefimiz 518 kilometreye çıkarmak" dedi...

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

63 kilometre uzunluğundaki Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları ile 13,60 kilometre uzunluğundaki Marmaray’ın birleştirilmesiyle oluşan Halkalı-Gebze Marmaray Hattı nereden geçecek?

Halkalı-Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında sona gelindi. Halkalı Gebze banliyö hattı 10 Mart'ta açılacak...

Halkalı-Gebze banliyö hattının yüzde 97'si tamamlandı!

Halkalı- Gebze arasında yapımına başlanan eski banliyö hatlarında 2013'ten beri devam eden yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 77 kilometrelik hattın yüzde 97'si tamamlandı.

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Bakanlıklar yeni eylem planını hazırladı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çılgın proje ‘Kanal İstanbul’un portresini oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını işletmeye alacak.

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı'nın yüzde 94'ü tamamlandı!

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında devam eden çalışmalar tamamlanıyor. 2013 yılından beri proje kapsamında çalışmaların yüzde 94'ü tamamlandı.

Adana ve Manisa'da acele kamulaştırma yapılacak!

TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve Manisa'da tesis edilecek Enerji Nakil Hatlarının yapımı amacıyla bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılıyor...

Gebze-Yeni Havalimanı-Halkalı tren hattı ihaleye çıkıyor!

Türkiye'nin mega projelerinden Yeni Havalimanı'nın açılmasına az süre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hatları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Adana banliyö hatları Haberi

Adana banliyö hatları


CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana iline yönelik banliyö projelerine ve banliyö sistemi bulunan illere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tümer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tümer'in soruları

1- Türkiye’de hangi illerimizde banliyö sistemi işlemektedir? Hangi iller için banliyö projesi düşünülmektedir?


2- Banliyö projesi hayata geçirilirken hangi kriterlere dikkat edilmektedir?


3- Nüfusu 2.2 milyona ulaşan Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı ve batıda yer alan Gökçeler Mahallesi, Zeytinli, Dikili ve proje halindeki Büyük Sanayi Sitesi, Temsa Otomotiv, Sarıhamzalı Mahallesi, Hipodrom, Hal Kompleksi, Otogar ve Şakirpaşa Havalimanı, yapımı biten Park Adana, 01 Burada AVM’leri, yine kentin doğusunda yer alan Toptancılar Sitesi, incirlik Mahallesi, Çimento Fabrikası, Müminli ve Dağcı Mahalleleri, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Suluca ve Yakapınar Mahalleleri, Büyükmangıt...