20 / 04 / 2024

Adana'nın banliyö projeleri meclis gündeminde!

Adana'nın banliyö projeleri meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana iline yönelik banliyö projelerine ve banliyö sistemi bulunan illere ilişkin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 5 soru sordu..



Adana nın banliyö projeleri meclis gündeminde!


CHP  Adana  Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana iline yönelik banliyö projelerine ve banliyö sistemi bulunan illere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tümer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tümer'in soruları

1- Türkiye’de hangi illerimizde banliyö sistemi işlemektedir? Hangi iller için banliyö projesi düşünülmektedir?


2- Banliyö projesi hayata geçirilirken hangi kriterlere dikkat edilmektedir?


3- Nüfusu 2.2 milyona ulaşan Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı ve batıda yer alan Gökçeler Mahallesi, Zeytinli, Dikili ve proje halindeki Büyük Sanayi Sitesi, Temsa Otomotiv, Sarıhamzalı Mahallesi, Hipodrom, Hal Kompleksi, Otogar ve Şakirpaşa Havalimanı, yapımı biten Park Adana, 01 Burada AVM’leri, yine kentin doğusunda yer alan Toptancılar Sitesi, incirlik Mahallesi, Çimento Fabrikası, Müminli ve Dağcı Mahalleleri, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Suluca ve Yakapınar Mahalleleri, Büyükmangıt ve Ceyhan bölgelerinin gün içerisinde Adana merkezine doğru veya kendileri arasında batı-doğu aksı üzerindeki ulaşım ihtiyacı banliyö sistemi ile giderilebilir mi?


4- Bu hat üzerinde yapılacak olan bir banliyöyle yolcuların hem batı-doğu yönünde, hem de metro ve belediye otobüsü aktarmalarıyla kentin içindeki birçok noktaya kaliteli bir ulaşım şansına sahip olacakları göz önüne alınacak mıdır?


5- Gerek nüfusu gerekse bu nüfusun kentin doğu-batı aksı boyunca talep ettiği ulaşım bakımından kendisine yer bulabilecek kapasitede bir başka şehir olan Adana için de banliyö sistemi düşünülmekte midir?





Geri Dön