18 / 04 / 2024

adana havaalanında engelliler düşünülüyormu

adana havaalanında engelliler düşünülüyormu

Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından yürütülen ‘Engelsiz Mekan Projesi’ kapsamında, 6 ay önce başlayan çalışmalar sonucunda Şakirpaşa Havaalanı’ na ‘Engelsiz Mekan Plaketi’ verildi....

Havaalanında Şaşırtıcı Fiyatlar: Simit 203, Su 81 Lira!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan bir alışverişin fişi sosyal medyada gündem oldu ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Alışveriş fişine göre, havalimanında satılan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek.

Aile Bakanı Derya Yanık'tan yeni ödeme müjdesi! O ödeme mart ayında hesaplara yatacak! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nda engelliler, ihtiyaç sahipleri ve bakıma muhtaç bireylere yatırılan Aile Destek Programı şubat ayının sonunda gündemdeki yerini koruyor. Peki, ödemeler ne zaman hesaplara yatacak. İşte detaylar...

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Yeni Adana Stadyumu inşaatı tamamlanıyor!

2014'te yapımına başlanan UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu'nda koltuk montajı ve hibrit çim serimi tamamlandı.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasını Ant Yapı inşa edecek!

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

Ayhan Barut: Adana Havaalanı kapatılmasın!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı’nın milyonlarca insanın kullandığını dile getirerek kapatılmaması için çağrı yaptı...

Adana'da depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler mecliste!

Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Yeni Adana Stadyumu 2020'de açılacak!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Yeni Adana Stadyumu'nda sona gelindi. Stadın son ihalesinin gerçekleştiği ve 2020 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Adana'da iki aile arasında arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Adana Yüreğir'de iki aile arasında çıkan arazi kavgasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Polis ekipleri soruşturma kapsamında 1 şüpheliyi yakaladı...

Tüm binalar engelli dostu olacak!

Yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek' dedi.

Engelli erişilebilirliği olmayan binalara ruhsat ve iskan verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapı denetimiyle ilgili yapılan düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale gelecek.

Adana Stadı inşaatında son durum!

İnşaat çalışmaları devam eden Adana Stadı'nda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu,Adana Stadı'nın çok ileri bir seviyeye geldiğini söyledi...

adana havaalanında engelliler düşünülüyormu Haberi

adana havaalanında engelliler düşünülüyormu


Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından yürütülen ‘Engelsiz Mekan Projesi’ kapsamında, Şakirpaşa Havaalanı’na ‘Engelsiz Mekan Plaketi’ verildi.


6 ay önce başlayan çalışmalar sonucunda Şakirpaşa Havaalanı yetkililerine ‘engelsiz mekan belgesi takdim edildi. Düzenlenen törende DHMİ Adana Başmüdürü Ahmet Bülbül’e Engelsiz Mekan belgesini sunan Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, “Ümit ediyoruz, şehrimizdeki kamuya veya özel sektöre ait tüm kurum ve kuruluşlar engelsiz mekan olur. Böylece engelli vatandaşlarımız hayatın her alanında yer alma olma olanağı bulur. ” dedi.


DHMİ Adana Başmüdürü Ahmet Bülbül ise Şakirpaşa Havaalanı’nın “Engelsiz Mekan Plaketi” almaya layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Adana...