19 / 04 / 2024

Adana Şambayadı imar sorunu hüseyin sözlü

Adana Şambayadı imar sorunu hüseyin sözlü

Adanalı müteahhitler, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den Şambayadı arsalarının imara kazandırılması yönünde dosyayı bir an önce Tapu Müdürlüğü'ne göndermesini istiyor.

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Ceyhan'ın imar sorunları ortadan kalkıyor! 

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları Adana Büyükşehir Meclisi tarafından onaylandı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem yeni hazırlanan planlarla ilçedeki imar sorunlarının çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu kapsamda Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Adana Çukurova'da 8.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Adana İli, Çukurova İlçesi, Şambayadı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 8 milyon 948 bin 843,40 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 28 Mart 2019 olarak belirlendi. 

Çukurova Şambayadı'nda imar sorunu çözüldü!

1995 yılından beri çözülemediği için 16 bin hak sahibinin mağdur olduğu Şambayadı bölgesinin imar sorunu çözüldü.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Adana Şambayadı'nın 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Şambayadı, Kabasakal, Esentepe bölgesindeki imar sorununun ortadan kalktığını söyledi. 

Adana Şambayadı imar sorunu hüseyin sözlü Haberi

Adana Şambayadı imar sorunu hüseyin sözlü

Adana'da kangren haline dönen inşaat alanı sıkıntısını ortadan kaldıracak 950 hektarlık Şambayadı arsalarının Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından atıl durumda bekletilmesi Adanalı müteahhitlerin tepkisine yol açıyor. Başkan Sözlü'nün bu tavrına anlam veremeyen müteahhitler, yatırımcıların önünün açılması, rekabet ortamının yaratılmasıyla arsa ve daire fiyatlarının düşmesi ve istihdamın artırılması için çözüm odaklı girişimlerde bulunulmasını istedi. 


SÖZLÜ UMUTLARI YOK ETTİ 

SABAH Güney, özellikle müteahhitlerin tepki verdiği konuyu 24 Aralık 2015 günü "Üvey evlat Şambayadı" başlığıyla manşetine taşıdı. Adanalı müteahhitler, yıllarca süren hazine anlaşmazlığının ortadan kaldırılmasıyla umutlandıkları Şambayadı arsalarının şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından önünün tıkanmasını, "Denizi geçip bir kaşık suda boğulmak" olarak değerlendirdi ve "Sözlü Adana'yı düşünüyorsa olumlu adım atmalı" diye görüş belirtti. Başkan Sözlü'nün yıllar sonra çözüme kavuşturulan bir...