29 / 03 / 2024

adana Toprak Koruma Kurulu toplantısı

adana Toprak Koruma Kurulu toplantısı

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.Toplantıda, gündem maddelerinin slayt gösterisi eşliğinde incelendi.

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Komşu parselin şufa hakkı kaldırıldı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''Toprak koruma ve arazi kullanım kanununda önemli değişiklikler'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilke kararına göre, kesin korunacak hassas alanlar ve nitelikli doğal koruma alanlarında madencilik faaliyeti yapılamayacak, taş, toprak, kum alınamayacak, toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı gibi malzemeler dökülemeyecek...

TÜİK'in toprak satışına ilişkin rakamları açıklamaması TBMM gündeminde!

Türkiye İstatistik Kurumu 2015'ten bu yana yabancılara toprak satışına ilişkin rakamları açıklamıyor. İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, konuyu Meclis’e taşıyarak toprak satışına ilişkin rakamların neden gizlendiğini sordu.

Tapudaki toprak koruma uygulamaları netleşti!

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, tarım arazilerinde mülkiyeti aktarıcı işlemlerde farklı uygulamalar olduğunu söyledi...

Tarım arazisinde önalım hakkı!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda 2015'te yapılan düzenleme ile tarım arazisi satışları kısıtlanmıştı. Peki, tarım arazisinde önalım hakkı kimlere getirildi?

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Toprak koruma kurulu 3/5 çoğunlukla karar alabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile toprak koruma kurulunun karar oy sayısında düzenleme yapıldı..

Ferman Toprak Adana’da inşaat işine girdi!

Ünlü şarkıcı Ferman Toprak, ticari yatırımları hakkında konuştu. Toprak, Adana’da iki blok ve 56 dairelik inşaat yaptığını açıkladı.

Adana Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar görüşüldü!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Adana Ziyapaşa Bulvarı masaya yatırıldı!

Ziyapaşa Bulvarı Koruma ve Geliştirme Derneği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti

adana Toprak Koruma Kurulu toplantısı Haberi

adana Toprak Koruma Kurulu toplantısı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda "5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 5. Maddesi uyarınca kurulan Toprak Koruma Kurulu" gündemindeki maddeler masaya yatırıldı. 


Kurulda görüşülen kararlar doğrultusunda, Sarıçam Belediyesi tarafından Buruk, Hasanbeyli, Göztepe ve Kılıçlı mahallelerinde 760,00 ha tarım arazisinde 1/5.000 ölçekli imar planı talebi ile DSİ. 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Feke ilçesi, İncirci ve Paşalı Mahallesi'nde yapılması planlanan Adana-Feke İncirci Göleti ve Sulaması Projesi için gerekli olan geçirimsiz malzeme ocağının açılacağı 20 adet parselden oluşan 5,47 ha (54.787 m2) yüzölçümündeki arazilerin tarım dışı kullanım talebi değerlendirildi.

Ceyhan ilçesi Mercin Mahallesi'nde bulunan 10,00 ha (100.000,00 m2) yüzölçümündeki 0/254 ada/parsel nolu arazi üzerine CEYNAK Lojistik ve Ticaret A.Ş tarafından tarımsal depolama alanı amaçlı Nazım İmar Planı yapılması talebinin de...