11 / 12 / 2025
fuzul

Adıyaman köprü inşaatı

Adıyaman köprü inşaatı

Adıyaman'da 200 yıl önce dinamit koyularak yıkılan tarihi köprü yeniden inşa ediliyor. Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan köprü iki yakayı birleştiriyor.

Türkiye'de 23 yılda tam 4 bin 75 yeni köprü inşa edildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda 488 kilometrelik 4 bin 75 yeni köprü inşa edildiğini açıkladı.

TOKİ Kırklareli ve Adıyaman projeleri için teslim müjdesi geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Kırklareli ve Adıyaman projeleri için teslim müjdesi geldi.

Türk müteahhitlerinin 2024 raporu: Konut inşaatları yerini karayolu-tünel-köprü inşaatlarına bıraktı!

20.9 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türk müteahhitlerinin 2024 raporunu açıkladı. İnşaat Doktoru’nun yaptığı paylaşıma göre 2024 yılında Türkiye dışında 189 proje üstlenirken, konut inşaatları yerini karayolu-tünel-köprü inşaatlarına bıraktı.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat yeniden başladı! 

Kızılbük GYO, Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat faliyetlerine tekrar başlandığını açıkladı.  

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rl Yaman Yıkım İnşaat Nakliyat Makina Kiralama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent Yaman tarafından kuruldu.

TOKİ Adıyaman projesi için tarih belli oldu! 99 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Adıyaman projesi için tarih belli oldu. Sadece bir ilçeye 99 konutluk yeni proje geliyor.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Workindo, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna projesine insan kaynağı sağlayacak!

Yerli girişim Workindocom, Doğuş İnşaat’ın Ukrayna’da hayata geçireceği köprü inşaatı projesine Ukrayna’dan insan kaynağı sağlayacak.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Adıyaman köprü inşaatı Haberi

Adıyaman köprü inşaatı

Bin 800 yıl önce Adıyaman'ın Göksu Çayı üzerine inşa edilen Kızılin (Göksu) Köprüsü yeniden inşa ediliyor. 200 yıl önce köylülerin anlaşmazlığı nedeniyle dinamit koyularak patlatılan köprüde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olarak bilinen Kızılin Köprüsü 32 metre olacak şekilde yapılıyor. Toplam uzunluğu 150 metre olan köprü, 7 buçuk metre genişliğinde olup, 3 kemerden meydana geliyor.

Adıyaman'ın Palaş köyü ile Besni ilçesini birbirine bağlayan tarihi köprünün ayakları kayalıklara oturtulurken, üç kemerli köprünün Ortaçağ’da büyük bir onarımdan geçtiği yazıtlarda bulunuyor. Yerden yüksekliği 31 metre olan orta kemerin yıkılmasıyla ulaşım yaklaşık 200 yıldır sağlanamıyor.

2017 yılında Karayolları 8. Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan köprüde çalışmalar başlatıldı. Bölgelerdeki çalışmayı tamamlayan müteahhit firma,...