26 / 04 / 2024

adnan menderes barajında ne kadar su var

adnan menderes barajında ne kadar su var

Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını söyleyen Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini lağımla suluyor. Suya kavuşmayı bekleyen Çineli çiftçiler suya hasret kaldı.

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'i tamamlanıyor!

Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 75'ini tamamlayacak olan  ''3 milyonuncu metreküplük betonun dökümü'' yarın törenle yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

Kaff Group Gayrimenkul İzmit'te açıldı!

Kaff Group Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi, Adnan Menderes Bulvarı’nda hizmet veremeye başladı.

Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı!

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde yapımı sürdürülen Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 139 metreye ulaştı.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Yusufeli Barajı'nda 112 metre yüksekliğe ulaşıldı!

Türkiye'nin kendi öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisleri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı'nda, 112 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

adnan menderes barajında ne kadar su var Haberi

adnan menderes barajında ne kadar su var

Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını söyleyen Çineli çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarım arazilerini lağımla suluyor.  Aydın'ın 1.5 asırlık rüyası olan Çine Adnan Menderes Barajı'nm 2010 yılında tamamlanarak su tutmasının ardından suya kavuşmayı bekleyen Çineli çiftçiler adeta suya hasret kaldı. Barajdan düzenli ve yeterli su alamadıklarını dile getiren çiftçiler, susuzluk nedeniyle tarlalarının kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek isyan etti. Çine Adnan Menderes Barajı'nda bir araya gelen çiftçiler yetkililerden soruna çözüm bulmalarını istedi. 



LAĞIMLI SUYLA SULAMA 


Çineli üretici Nedim Akkurt, barajdan 10 gün önce su bırakılmadığı için Çine Belediyesi'nin Atıksu Arıtma tesisinden gelen lağım suyu ile tarlasını suladığını kaydetti. Akkurt, "Susuzluk nedeniyle tarladaki mahsulü lağım suyuyla suladım. Lağım suyu beni hasta etti, ellerimde yaralar çıktı. İzmir'de hastanede bu yüzden tedavi...