29 / 03 / 2024

adres tespit dilekçesi

adres tespit dilekçesi

Resmi adresinizi öğrenmek için belediyelere bir dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. Söz konusu adres tespit dilekçesi haberimizde yer alıyor...

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

SGK genelge yayımladı! İşte emeklilik dilekçesi kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrası SGK, emeklilik dilekçesine ilişkin yeni genelge yayınladı. 30 Eylül 2008 tarihinden önce emeklilik dilekçesi veren ancak dilekçe verdiği tarihte çalışmaya devam ettiği sonradan tespit edilenler hakkında işlem yapılmayacak.

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı tespit edildiğinde bir dilekçe ile itirazda bulunabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2021...

Kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Kira yardımı için bir dilekçe ile müracaat sağlanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği..

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

Kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların zam konusunda anlaşma sağlayamaması halinde dava açılabiliyor. Bu dava için mahkemeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte kira bedeli tespit davası dilekçesi 2015..

Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İmar planları onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Bu sürede plana itiraz edilebiliyor. İşte belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği..

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak binanın tespit edilmesiyle bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. İşte, kaçak binaya ruhsat alma dilekçesi!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

Kira tespit dava dilekçesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek bedelin belirlenesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte kira tespit dava dilekçesi örneği..

Riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

Yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapılara riski yapı deniyor. Riskli yapı tespitine itiraz edilebiliyor. İşte, riskli yapı tespiti dava dilekçesi!

adres tespit dilekçesi Haberi

adres tespit dilekçesi

Adres tespit dilekçesi!

Ev ya da iş yerinizin resmi adresini öğrenmek için bağlı bulunduğunuz belediyenin imar ve şehircilik müdürlüğüne müracaatta bulunmanız gerekiyor. Söz konusu adres tespit dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor...


Örnek Adres tespit dilekçesi...


...........  BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne

........ (Şehir)

                                                     


İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselde bulunan  işyerimin / evimin resmii adresinin tespit edilerek tarafıma bildirilmesini;


Bilgilerinize arz ederim.     


                                               ...