25 / 04 / 2024

Adrese dayalı yerleştirme sistemi

Adrese dayalı yerleştirme sistemi

2018 bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.  Görüşmelerde CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, yeni sınav sistemiyle öğrencilerin evlerine yakın liseye gidecek olmasının yeni bir emlak sektörü oluşturduğuna işaret etti..

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

İşe yerleştirme en çok hangi illerde oldu? En fazla açık olan meslekler hangileri?

İŞKUR 2023 Aralık ayına yönelik açıkladığı istatistiklere göre aralık ayında 83 bin 407’si erkek, 55 bin 482’si kadın olmak üzere 138 bin 889 işe yerleşme gerçekleşti. Peki en çok hangi meslek gruplarından eleman aranıyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) hafta sonu iki sınav düzenleyecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, cumartesi günü e-YDS (e-YDS 2023/12 Farsça/İngilizce) ile pazar günü İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2023-Kaymakamlık) sınavlarının yapılacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2023-YDS/2), 22 Ekim Pazar günü yapılacağı bildirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kaymakamlık sınavı 2023: ÖSYM kaymakamlık sınavı başvuru tarihi belli oldu! Son dakika...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 3 Aralık'ta yapılacak İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuru tarihi belli oldu. Peki 2023 kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte merak edilenler...

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) burs başvuru tarihleri konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ortaöğrenim yardımları için tarihler netleşirken, yükseköğrenim bursları için ise YKS ve DGS ek yerleştirme takvimine uygun bir şekilde belirleneceği duyuruldu. VGM bursu hakkındaki detaylar...

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

KYK Yurtlarında yemek ve kahvaltı: Ücretsiz mi, ücretli mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt yerleştirme sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Öğrenciler şimdi KYK yurtlarında ne gibi imkanlarla karşılaşacaklarını araştırıyorlar. En merak edilen konulardan biri de yemek ücretlerinin durumu oldu. Peki KYK yurtlarında kahvaltı ücretsiz mi?

2023-2024 Üniversite yılı ne zaman başlıyor? İşte açılış tarihleri!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelleyerek derslerin başlama tarihini açıkladı. Bu güncelleme, YKS tercih yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına hak kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerinin ardından geldi.

Veliler dikkat! LGS tercih dönemi başlıyor!

Tüm Türkiye’de  toplam 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanı doğrultusunda öğrenci kaydı yapılacak. Adaylar, "merkezi sınav puanı”nın yanı sıra "yerel yerleştirme” ile "pansiyonlu okullar" şeklinde 3 farklı grupta tercihlerini yapacak.

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

Adrese dayalı yerleştirme sistemi Haberi

Adrese dayalı yerleştirme sistemi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve üniversitelerin 2018 bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, "Okul öncesi dahil, genç beyinlere sorgulama, analiz etme ve yaratıcı düşünce sistematiğinin verileceği bir eğitim sistemine yönelinmesini öneriyorum." dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, TEOG yerine getirilen yeni sınav sistemiyle öğrencilerin evlerine yakın liseye gidecek olmasının yeni bir emlak sektörü oluşturduğuna işaret ederek, komisyon üyelerine "5 popüler Anadolu lisesine yakın 10 ev" şeklindeki bir kiralık ev ilanını gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da ailelerin çocuklarının geleceğiyle ilgili ciddi endişeler taşıdığını dile getirdi. 

AK Parti'nin eğitimde sürekli değişiklik yaptığını belirten Bekaroğlu, "Eğitimde dünya kadar değişiklik...