20 / 04 / 2024

Afet Haberleşme Üssü gölcük

Afet Haberleşme Üssü gölcük

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 1999 Marmara depreminin en fazla hissedildiği yerlerden olan Gölcük ilçesinde farklı meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu " Afet Haberleşme Üssü " kuruluyor

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-7-8 Ekim 2021'de düzenlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi'nde düzenlenecek." diye konuştu.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 800 bin TL sermaye bedeli ile Egemen Karabulut tarafından kuruldu. 

Halkalı, İstanbul'un yeni ulaşım üssü oluyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı'daki ulaşım yatırımlarını anlattı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlar gereğince, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda atama ve görevden almalar yapıldı..

Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Çeşme Alaçatı civarında hem özel jetleri ağırlayabileceğimiz hem eğitim uçuşlarını ayarlayabileceğimiz ve charter seferlere hizmet verecek bir havalimanı yapacağız. İhale sürecini başlattık" dedi.

Ahmet Arslan: Altyapı yatırımları gelişme için şart!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürdüğünü, altyapı yatırımlarının ekonomik gelişmenin sağlıklı olabilmesi için şart olduğunu belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk sözleşme imzalandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kang 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk imzayı attılar.

Çeşme Alaçatı Havalimanı projesi onaylandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ihalesini IC-Astaldi-Kalyon grubu ortaklığının aldığını belirtti. Ayrıca Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesinin de bu ay içinde yapılacağını söyledi.

2017'de ulaşımdan haberleşmeye mega projeler yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Osman Gazi Köprüsü'nde yaklaşık 89 lira olan geçiş ücreti bu gece itibarıyla 65,65 liraya düşürüldü." dedi.

Afet Haberleşme Üssü gölcük Haberi

Afet Haberleşme Üssü gölcük



Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gölcük Şube Başkanı Umut Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, afetlerde bütün haberleşme sistemlerinin durduğu zaman, telsizlerin çalışmaya devam ettiğini söyledi.


"Telsizin, altyapı olarak herhangi bir santrale veya telli bağlantıya ihtiyacı yoktur" diyen Öcal, elektriği jeneratörle elde edip, yurt içi ve yurt dışı muhaberenin sağlanabildiğine, bunun da afetlerde çok büyük yararlar sağladığına dikkati çekti.


Amatör telsiz sistemlerinin, her zaman normal telefon altyapısının bir yedeği olduğunu ve ne olursa olsun çalışmaya devam ettiğini belirten Öcal, afetlerde en büyük sıkıntının haberleşme ve ulaşım olduğunu vurguladı.


Öcal, Kocaeli İl Afet Müdürlüğü’nün desteğiyle, Afet Haberleşme Merkezi'ni kurduklarını dile getirerek, "Ekipman ve 20 kadar gönüllü arkadaşlarımızla Türkiye’deki afet haberleşmesine önemli katlıkar sağlıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızın hepsinin ayrı uzmanlıkları var. Motokros, off-road, denizci arkadaşlarımz var....