18 / 04 / 2024

afrikanın inşaat hedefi

afrikanın inşaat hedefi

Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor.

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı bitti!

Dünyanın en yüksek ahşap binasının inşaatı tamamlandı. Norveç'te yapılan bina 18 katlı ve 85 metre uzunluğunda olacak.

Batı-Doğu Otobanı'nın inşaatı için 343 milyon dolarlık kredi!

Japonya, Gürcistan'da devam eden Batı-Doğu otobanının inşaatı için kredi verecek. İki ülke arasında 343 milyon dolarlık kredi sağlamasına dair anlaşma imzalandı.

Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatında son durum!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Ankara Eryaman Stadı'nın inşaatını inceledi...

Kırklareli Katlı Kapalı Otopark'ın inşaatı tamamlandı!

Kırklareli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kırklareli Kapalı Otopark'ın inşaat çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında katlı kapalı otoparkının çevre düzenlemesi başladı.

Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisi!

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian, Türk Lirası'ndaki değer kaybının inşaat sektörüne etkisine dair bir haber yaptı.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuflar Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan Saçaklızade Mahallesi’ndeki konutların inşaatı başladı.

Kocaeli İtfaiye Terminal Müfreze binasının inşaatı yükseliyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Terminal Müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.

Denizli Tır Garajı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve tır garajının inşaatını tamamladı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Rusya'nın inşaat sektöründe durgunluk devam ediyor!

Ekonomik zorlukların devam ettiği Rusya'nın inşaat sektöründe iş hacmi bu yılın ilk 6 ayında yüzde 1 azalış kaydetti. 

Fatih Vani Dergâhı Semt Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vani Dergâhı Semt Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor.

Cumhurbaşkanı Taksim'deki opera binasının inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden cami ve AKM yerine yapılacak olan opera binasının inşaat alanında incelemede bulundu...

Balıkesir Sarıkız Meydanı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sarıkız Meydanı'nın inşaatını tamamlıyor.

afrikanın inşaat hedefi Haberi

afrikanın inşaat hedefi

Hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor. Risk alıp yatırdıklarının birkaç katını kazanmak isteyen yatırımcıların son dönemdeki yeni adresi Asya ülkeleriyken, artık sıkı bir rakibi var: Afrika... 


Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre Sahara altı olarak adlandırılan ülkelerde erken pozisyon alanlar, dünya ekonomisinde 'pasta kapma savaşı'nın galipleri olacak. Bu gelişimden fazla yararlanacak ülkelerin başında da Türkiye geliyor. Afrika'da yapılan inşaatların büyük bölümü Çinli ve Türk firmaların elinde. 


Öyle ki 2020 yılına kadar kıtada Türk inşaat firmaların sadece altyapı yatırım 1400 milyar dolarlık harcama yapacağı belirtiliyor. Uzmanlara göre kıtaya yatırımın getirişi orta vadede üç kata kadar...