29 / 03 / 2024

Afyon Çimento fabrikaları

Afyon Çimento fabrikaları

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

1934 yılındaki ilk beton cadde: Reşadiye Caddesi!

Çimento fabrikalarının kurulması ile bazı yolların çimento olarak yapılmasına karar verilmiş. 1934 yılında sadece Reşadiye Caddesi beton olarak yapılmış.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

Gökhan Eyigün kimdir? Gökhan Eyigün ne iş yapıyor?

Afyon Çimento, Çimsa, Exsa,Temsa Motorlu Araçlar şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Gökhan Eyigün kimdir? Gökhan Eyigün ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

OYAK Çimento, Etik ve İtibar Derneği üyesi oldu!

OYAK Çimento Fabrikaları AŞ, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla 160'tan çok üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği'nin (TEİD) yeni üyesi oldu.

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

OYAK Beton, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. ile birleşti!

OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş., hızlı ve karlı büyüme stratejisi çerçevesinde OYAK Beton ile birleşti.

OYAK’ın 5 çimento şirketi birleşti!

OYAK, üyelerine sürdürülebilir yüksek nema sağlama hedefiyle halka açık 5 şirketi; Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento’yu, “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında bir araya getirdi.

Türkiye Şeker Fabrikaları 5 ildeki gayrimenkullerini kiralıyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından Afyon, Bayburt, Erzincan, Kırklareli ve Muş'ta bulunan muhtelif taşınmazlar kiraya veriliyor. İhale 20 Mayıs'ta yapılacak..

Çimentoda üretim bir ayda yüzde 50 azaldı!

Son bir ayda çimento sektöründe gözle görülür bir durgunluk yaşanıyor. Durgunluk tüm bölgelerdeki çimento fabrikalarında üretimlerin yarı yarıya azalmasına neden oldu.

Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay verildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları'ndan 1 yıllığına kiralık arazi!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Afyon Şeker Fabrikası, Afyon Şeker Fabrikası'nda yer alan 385 dekar araziyi 1 yıllığına kiraya veriyor...

Afyon Çimento fabrikaları Haberi

Afyon Çimento fabrikaları

Afyon Çimento Sanayi, Afyonkarahisar Halımoru köyü'nde yeni çimento fabrikasını faaliyete geçirdikten sonra  Güvenevler Mahallesi'ndeki fabrikasının faaliyerine son vereceğini açıklamıştı.


Afyon Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği toplantısında kabul edilen 378 no'lu imar planı değişikliğine göre, eski fabrikanın bulunduğu bölgenin sanayi imarı, mevzuat gereğince yapılması gereken terkler sonrasında konut ve ticari imara dönüştürüldü.


Açıklama:

Halımoru Köyü AFYONKARAHİSAR adresinde yapılan yeni çimento fabrikasının faaliyete geçmesinden sonra, Güvenevler Mahallesi Fatih Caddesi N 22 AFYONKARAHİSAR adresinde bulunan eski çimento fabrikasının faaliyetine son verileceği, 30.09.2016 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile kamuya duyurulmuştu.

Afyon Belediye Meclisinin 04.10.2016 tarihinde yapılan toplantısında kabul edilen 378 no'lu imar planı değişikliğine göre, eski fabrikanın bulunduğu bölgenin sanayi imarı, mevzuat gereğince yapılması gereken terkler sonrasında konut ve ticari imara  dönüştürülmüştür.

Kamuoyuna duyurulur.



Haber Afyon Gazete'de şu şekilde...