28 / 03 / 2024

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.



Afyon Çimento Sanayi, Afyonkarahisar Halımoru köyü'nde yeni çimento fabrikasını faaliyete geçirdikten sonra  Güvenevler Mahallesi'ndeki fabrikasının faaliyerine son vereceğini açıklamıştı.


Afyon Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirdiği toplantısında kabul edilen 378 no'lu imar planı değişikliğine göre, eski fabrikanın bulunduğu bölgenin sanayi imarı, mevzuat gereğince yapılması gereken terkler sonrasında konut ve ticari imara dönüştürüldü.


Açıklama:

Halımoru Köyü AFYONKARAHİSAR adresinde yapılan yeni çimento fabrikasının faaliyete geçmesinden sonra, Güvenevler Mahallesi Fatih Caddesi N 22 AFYONKARAHİSAR adresinde bulunan eski çimento fabrikasının faaliyetine son verileceği, 30.09.2016 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklaması ile kamuya duyurulmuştu.

Afyon Belediye Meclisinin 04.10.2016 tarihinde yapılan toplantısında kabul edilen 378 no'lu imar planı değişikliğine göre, eski fabrikanın bulunduğu bölgenin sanayi imarı, mevzuat gereğince yapılması gereken terkler sonrasında konut ve ticari imara  dönüştürülmüştür.

 

Kamuoyuna duyurulur.



Haber Afyon Gazete'de şu şekilde yer aldı


Çimento Fabrikası’nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildi. Bölgedeki planlama hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban; yeşil alandan, sağlık alanına, eğitim alanından, ibadet alanına kadar her şeyin ayrıntılarıyla düşünüldüğü 395 bin metrekare alandaki yapılaşmada yolların geniş tutulduğunu bildirerek planlamayla ilgili net konuştu.


“YENİ BİR KARAMAN OLMAYACAK”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi,  ÇİMSA bünyesinde faaliyet gösteren çimento fabrikasının, Halımoru Köyünde yapılan modern fabrikasına  taşınacak olması nedeniyle Fatih Eşrefpaşa ve Güvenevler Mahallesini kapsayan bu bölgede yeniden imar plan tadilatına gitti.


Titiz bir çalışma yapıldı

Konuyla ilgili Belediye Meclis Üyelerine ayrıntılı bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, yeni bir Karaman Mahallesi oluşturulmaması için titizlikle üzerinde çalışılan planlamada 65 bin metrekare yeşil alan, 20 bin metrekare eğitim alanı, 3 bin metrekare ibadet alanı, 2 bin metrekare  ise sağlık alanı ayrıldığını bildirdi.


Yollar geniş tutuldu

Başkan Çoban 25-20- ve 15 metre olacak şekilde yolları tasarlanan bölgede 10 kata kadar yapı yapılabileceğini bildirdi. Başkan Çoban, yapılarda bahçe çekme mesafeleri düzenleneceği için Karaman Mahallesinde ki gibi bitişik ve birbirine ek binalar olmayacağını söyledi.


Afyon Gazete


Geri Dön