26 / 04 / 2024

Ağrı Taşlıçay köy yolu

Ağrı Taşlıçay köy yolu

Kış mevsimi boyunca kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu 6 kez kapanan, kent merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Tanyolu köyünün yolu, yaklaşık üç hafta önce yeniden ulaşıma kapandı.

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Orta Vadeli Program dahilinde parasal sıkılaştırma tedbirleri devam ederken, dolar ve altındaki yükseliş de sürüyor.  Şubat ayı enflasyonun yüksek çıkmasıyla kurumlar yıl sonu dolar kuru beklentisini de artırdı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Toplam ciro endeksi Eylül ayında yüzde 64,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 64,1 artış gösterdi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında keskin düşüş gösterdi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de inşaat sektörü aktivitesi Ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik "bekle-gör" yaklaşımına bağlı şekilde keskin düşüş gösterdi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı!

Gaziantep'te, evleri ağır hasar alan ya da yıkılan 19 bin 391 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı.

Çiftçiler dikkat Başak Traktör Eylül ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı! Tarla, bahçe, kompakt 9 Eylül 2023 fiyat listesi

Başak Traktör eylül ayı fiyatlarını yayımladı. Peki, traktör fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Başak traktör fiyat listesi...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Kiracıları üzecek haber: Eylül ayında yüzde 30 zam kapıda!

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, ev kiralarının eylül ayında yüzde 30 daha artacağını belirtti. Ayrıca Akgün ev sahiplerinin kiracı tercihlerinin değiştiğini söyledi. İşte detaylar...

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Ağrı Taşlıçay köy yolu Haberi

Ağrı Taşlıçay köy yolu


Taşlıçay ilçesinde tipi nedeniyle yaklaşık üç hafta önce ulaşıma kapanan ve kar kalınlığı 6 metreyi bulan köy yolu, yeniden ulaşıma açıldı.


Kış mevsimi boyunca kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu 6 kez kapanan, kent merkezine 28 kilometre uzaklıktaki Tanyolu köyünün yolu, yaklaşık üç hafta önce yeniden ulaşıma kapandı.


Kar kalınlığı 6 metreyi bulan 114 haneli köyün yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışması başlatıldı. Beş kişilik ekip, üç iş makinesiyle kar kalınlığı yer yer 6 metreyi bulan yolda çalışma yaptı. Yaklaşık 10 saat süren hummalı çalışma sonucunda, yol ulaşıma açıldı.


Taşlıçay Kaymakamı Atif Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yüksek kesimlerde kar ve tipi nedeniyle 2 bin 500 rakımlı Tanyolu köyü ile buna bağlı mezraların yolunun...