18 / 04 / 2024

Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı devir

Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı devir

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; 1993 yılında Çankaya Belediyesi’ne devredilen “Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı”nın, koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

Kemer Naturland Eko Park ve Resort Otel hayalet otele dönüştü!

Antalya'nın Kemer ilçesinde 27 yıl önce turizme açılan ve 2014 yılında kapatılan 5 yıldızlı Naturland Eko Park ve Resort Otel, 'hayalet otel'e dönüştü.

Sakarya Maltepe Park ve Adakule açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Maltepe Park ve Adakule gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. 

Fatih Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Fatih'in Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yaptırılan Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi hizmete açıldı. Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, tesisin açılışında açıklamalarda bulundu.

Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi açıldı!

Tartışmalı yıkımın yaşandığı Bakırköyspor Vakfı ve Ticari İşletmeler alanında hayata geçirilen Bakırköy Belediyesi Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi hizmete açıldı

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

Bakırköy Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün açılıyor!

Bakırköy Belediyesi  Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

İstinye Park ve Volkswagen Arena satılıyor mu?

Kulislerde Ferit Şahenk'in İstinye Park ve  Volkswagen Arena'yı satışa çıkardığı konuşuluyor...

Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı devir Haberi

Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı devir


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi; 1993 yılında Meclis kararıyla ve belirli koşullarla Çankaya Belediyesi’ne devredilen “Ahlatlıbel Park ve Resterosyan Alanı”nın, koşullara uyulmadığının tespit edilmesi üzerine, yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde gerçekleşen toplantıda, İncek Yolu üzerinde yıllardır Çankaya Belediyesi kontrolünde bulunan Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesislerine ilişkin önemli bir karara imza atıldı. 

Yıllar içinde ücretli spor aktiviteleri, otopark, kafe, restoran, büfeler ve benzeri tesisler yapılarak kiraya verilen alanda, Çankaya Belediyesi’nin, 1993 yılında belirlenen gerekli koşulları yerine getirmediği belirlendi. 

Meclis üyeleri tarafından kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda, Belediye Meclisi’nin 31 Mart 1993 gün ve 119 sayılı kararında, “244.909 metrekarelik 27013 ada doğusundaki park ve rekreasyon alanının intifasının, ‘yeşil dokunun düzenlenmesi, ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, peyzaj projelerinin hazırlanması...