26 / 04 / 2024

aidat borcunun ödenmemesi

aidat borcunun ödenmemesi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

Aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye!

Aidat miktarı apartmanın giderleri doğrultusunda herkesten belirli oranlarda alınıyor. Zamanında ödeme yapmayanlara aylık gecikme faizi uygulanıyor. Hiç ödemeyen malikler ise aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye edilebiliyor...

Aidat borçları nasıl silinir?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, sitelerdeki aidat borcunun silinip silinmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

6 soruda site aidatı!

Sitenin temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için her ay belli bir miktarda site aidatı toplanıyor. Peki site aidatı nasıl ödenir? Aidatın ödenmemesi durumunda ne olur? diyorsanız İşte 6 soruda site aidatı....

Site aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır?

Site aidatı, sitenin temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Peki, belirlenen tarihlerde site aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır?

Kira borcunun ödenmesi ihtarı!

Kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira bedelinin ödenmemesi halinde mal sahibi sözleşmeyi feshedebiliyor. Ancak bu fesih işleminden önce kiracıya kira borcunun ödenmesi ihtarı gönderebiliyor..

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman aidatına faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Peki, aidata faiz uygulanır mı?

Apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Apartman aidat bedelinin zamanında ödenmemesi veya hiç ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulanıyor. Apartman aidatı gecikme faizi hesabında günlük faiz hesabı yapılmıyor.İşte, apartman aidatı gecikme faizi hesaplaması!

Kayacity Residence'ta 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat'tan!

Kanal İstanbul 'a manzaralı tek proje olarak tasarlanan Kayacity Residence projesinde yeni konut alan müşteriler için 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat tarafından ödeniyor.

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Binalarda keyfi aidat istenebilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Rings İstanbul'da şimdi daire alan aidat ödemiyor!

SELİN Yapı, Rings İstanbul projesinde hem ev sahibi olan hem de olmak isteyenler için bir kampanyaya imza attı. Hemen teslim büyük metrekareli bahçeli veya teraslı evlerden birini alanların 1 yıllık aidatı Selin Yapı tarafından karşılanıyor.

Batışehir'de aidat fiyatları 147 TL'ye düştü!

Batışehir projesinde yeni bir kampanya başlatıldı. 1+0'dan 5+1 dublekslere kadar değişen 40 daire tipi ve toplam 3 bin 266 konuttan oluşan projede metrekare başına 1.62 TL ortalamaya sahip aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

aidat borcunun ödenmemesi Haberi

aidat borcunun ödenmemesi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı.

Feride Hilal İmal, kendisine gelen, "Aidatlarını ödemeyen maliklerin suyu kesilebilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Su ve elektrik ya da doğalgaz gibi enerji faturaları site yönetimine gelir, site yönetimi tarafından pay ölçerlerle bağımsız bölümlere dağıtılıyorsa ve planda o sitenin ya da apartmanın aidat borcunu ödemeyenlerin enerjisinin kesileceğine dair bir madde varsa suları kesilebilir.

Ancak eğer yönetim planında böyle bir madde yer almıyorsa ya da genel kurulda böyle bir karar yer verilmemişse veya faturalar ayrı ayrı abonelik biçiminde her bir bağımsız bölüme aitse böyle hallere site yönetiminin elektriği, suyu veya doğalgazı kesmesi yasal olmuyor ve bu yolla enerjileri kesilmiş olanlar sulh hukuk mahkemesine başvuru yaparak haksız uygulamanın durdurulmasını isteyebilir.

Aidat...