28 / 03 / 2024

aile yurdu kiraya verilir mi

aile yurdu kiraya verilir mi

Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu kiraya verilir mi? İşte yanıtı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Oturulmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu şerhi, eşlerden birinin diğerinin izni olmadan konutu satma ya da kiraya vermesini engelliyor. Peki, oturulmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Yaşam Merkezini kiraya veriyor!

Etimesgut Belediyesi, Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim ve Merkezi ile çok amaçlı salonu kiraya veriyor..

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı kiraya verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleşti. Toplantıda “Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı ve pazar alanı” inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yerinin, ENERJİSA’ya 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına kiralanması da oy birliğiyle karara bağlandı.

Antalya Demre'de 200 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde yaptırılan öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim sezonuna hazır hale getirildi. Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.

Aile sağlığı merkezlerinin kiraları artırıldı mı?

Sağlık Bakanlığı: "Ülke genelinde bu yıl için kiraya verilen binaların bedeli, her bir aile hekimi için ortalama aylık 350 liradır. Dolayısıyla haberlerde yer alan '25 metrekare yere 3 bin lira kira bedeli' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Kars Arpaçay'a 200 yataklı kız yurdu inşa edilecek!

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projesi hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 200 yataklı Modern Kız Öğrenci Yurdu projesi kabul edildi.

Kızılcahamam Yabanabat Termal Tesisleri'nin bir kısmı kiraya verilecek!

Kızılcahamam Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından Yabanabat Termal tesisleri içerisindeki 2 adet Türk Hamamı, 4 adet özel aile kabini, 1 adet yüzme havuzu 2 adet fin hamamı ve 2 adet sauna 10 yıllığına kiraya verilecek.

Aile konutu nasıl kiraya verilir?

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aileye özgülenen bu ev kiraya verilebilir mi? Aile konutu nasıl kiraya verilir?

aile yurdu kiraya verilir mi Haberi

aile yurdu kiraya verilir mi

Aile yurdu kiraya verilir mi?

Türk Medeni Kanununda yer alan esaslara göre, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu kiraya verilir mi?


Aile yurdunun kurulabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekiyor ve aile yurdu, taşınmazlarda bazı tasarruf haklarını kısıtlıyor.


Kanuna göre, aile yurdu haline getirilecek taşınmazların büyüklüğü, üzerindeki rehin haklarına ve malikin diğer mallarına bakılmaksızın, bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor.


Tasarruf hakkının sınırlanması

Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamaz, rehnedilemez ve kiraya verilemez. Aile yurdu ve eklentileri hakkında, mahkeme eliyle yönetim hâli saklı kalmak kaydıyla, cebrî icra yoluna başvurulamaz.


"Aile yurdu kiraya verilir mi?" sorusunun yanıtı görüldüğü üzere, kiralanamaz şeklinde karşımıza çıkıyor. Aile yurdu ile ilgili diğer hükümler şu şekilde sıralanıyor:


Kan hısımlarının aile...