23 / 04 / 2024

aile yurdunun kurulması

aile yurdunun kurulması

Medeni kanun aile yurdu esasları gereğince, kurulacak aile konutu; bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor. Aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamıyor...

Aile yurdu nasıl kurulur?

Medeni Kanun gereğince konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? Aile yurdu kurma koşulları nelerdir?

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Fonun kaynakları neler?

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsamda, fonun kaynaklarının ne olacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

Evlenecek çiftlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu teklifi komisyondan geçti!

Evlenecek çiftlere iki yıl boyunca ödemesiz kredi verilmesini kapsayan, 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

Çekmeköy'e iki yeni aile sağlığı merkezi müjdesi!

Çekmeköy Belediyesi Meclisi’nin, Mayıs Ayı toplantıları gerçekleşti, toplantıda Kirazlıdere ve Aydınlar Mahallesi’ne yeni aile sağlığı merkezi kurulması için sunulan teklifler kabul edildi.

Aile yurdu kurulması dilekçesi!

Aile yurdu kurulması için Aile Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, Aile yurdu kurulması dilekçesi nasıl yazılır? İşte Aile yurdu kurulması ve tescili dilekçe örneği...

Aile yurdu kurulması!

Medeni Kanun gereğince, konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu nasıl kurulur? İşte aile yurdu kurulması esasları..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kimsesiz Suriyeli çocuklara yerleşim alanları oluşturacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'ye sığınan 12 yaş üstü kimsesiz Suriyeli çocuklar için yerleşim alanları oluşturacaklarını söyledi. Proje kapsamında çocuk sayılarına ilişkin veriler alınıyor...

Aile konutu şerhi ücreti!

Aile konutu şerh, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda konulan şerhe deniyor. Peki aile konutu şerhi ücreti ne kadar?

Bartın'ın belde ve köylerinde Aile Sağlığı Merkezleri inşa ediliyor!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımı tamamlanan Arıt Aile Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Tunç, inşaatı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi binasının iç donanımının tamamlanmasının ardından hizmete açılacağını belirtti...

Lokman Çağırıcı: Sancaktepe Aile Sağlığı Merkezleri yakında hizmete girecek!

Çağırıcı, "İnönü Mahallesindeki binayı hizmete açtık. Çınar, Sancaktepe mahallelerimizdeki Aile Sağlığı Merkezleri'ni de yakında hizmete sunacağız. Bütün Aile Sağlığı Merkezleri'ni altyapısı ve sosyal imkanı bulunan binalara kavuşturacağız." diye konuştu.

Kat mülkiyeti kurulması şartları!

Kat mülkiyeti, arsa payı ve ana gayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet türüne deniyor. Peki kat mülkiyeti kurulması şartları nelerdir? İşte kat mülkiyeti tapusu şartları..

Bartın Kayadibi'ne aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın merkeze bağlı Kayadibi köyüne Aile Sağlığı Merkezi inşa edeceklerini, yapım ihalesinin de 21 Nisan 2014 tarihinde yapılacağını açıkladı...

aile yurdunun kurulması Haberi

aile yurdunun kurulması

Medeni kanun aile yurdu!

Bir kimsenin kendisinin veya ailesinin işletmesi ya da oturması koşuluyla, aile bireylerinin geçimi ve oturmasını sağlamak amacıyla bir evi veya tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazları eklentileri ile beraber ailesine tahsis etmesi ile yurt oluşturduğu yurda; aile yurdu deniyor.


Aile yurdunun nasıl kurulması gerektiği, koşulları ve sonuçları Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kurulacak aile konutu; bir ailenin normal geçimine ve barınmasına yetecek ölçüden fazla olamıyor.


Ayrıca, aile yurdu hâline getirilen taşınmazlar devrolunamıyor ve rehnedilemiyor. Medeni kanun aile yurdu esasları şu şekilde açıklanıyor:


Aile yurdu medeni kanun:

I. Genel olarak

MADDE 386.- Konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebilir.


II. Kurulması

1. Koşulları

MADDE 387.- Aile yurdu hâline getirilecek taşınmazların büyüklüğü, üzerindeki rehin haklarına ve malikin diğer mallarına bakılmaksızın, bir...