23 / 04 / 2024

ak saray dünyanın en pahalı sarayı mı

ak saray dünyanın en pahalı sarayı mı

Ak Saray'a yapılacak konser salonu ve kütüphaneyle birlikte Beştepe'nin maliyeti 800 milyon doları aştı. Biraz daha kompleks yapılırsa 1150 odalı AK Saray dünyanın en pahalı 20 binası arasında yerini alacak.

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Dünyanın en zengin insanı olan uzun süre adından sıkça söz ettiren Elon Musk artık ikinci zengin isim olarak akıllara gelecek. Dünyanın en zengin ismi artık Louis Vuitton Moet Hennessy şirketler grubunun başkanı Bernard Arnault oldu.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Dünyanın en büyüğüydü, savaş onları da vurdu! Kaybettikleri dolar miktarı akılları kaçırır

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Varlık Fonu'nu da vurdu. Fon, savaşın başından bu yana 74 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

3. havalimanıyla ilk hedef THY'yi dünyanın en büyüğü yapmak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.

İstanbul dünyanın en akıllı şehirlerinden biri olacak!

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Alyürük: "İstanbul gelecekte dünyanın en akıllı şehirlerden biri olmaya hazırlanıyor" dedi.

Vodafone dünyanın ilk akıllı köyünü kuracak!

Vodafone, dünyanın ilk akıllı köyünü 23 milyon liralık yatırımla Aydın'da kuracak. Proje ile sürdürülebilir verimlilik artışının sağlanması ve köyden kente göçün azaltılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dünyanın en pahalı 20 binası arasında yer alabilir!

Ak Saray'a yapılacak konser salonu ve kütüphaneyle birlikte Beştepe'nin maliyeti 800 milyon doları aştı. Biraz daha kompleks yapılırsa 1150 odalı AK Saray dünyanın en pahalı 20 binası arasında yerini alacak.

Vodafone Arena dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak!

Türkiye’deki 10’uncu yılını kutlayan Vodafone’nin ‘pazarlama mühendisi’ lakaplı Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, "Vodafone Arena Stadyumu dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak." dedi.

ak saray dünyanın en pahalı sarayı mı Haberi

ak saray dünyanın en pahalı sarayı mı

Ak Saray’ın bahçesine yapılması planlanan dev konser salonu ve kütüphane Türkiye’de gündem oldu. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın müteahhidi Rönesans Holding 650 milyon TL’ye mal olması beklenen bu yapıları da inşa edecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Saray’ın maliyetini 1 milyar 370 milyon TL olarak açıklamıştı. Yeni yapılacak komplekslerin maliyetinin ise 600 milyon TL olması bekleniyor. Yani Beştepe’nin inşaat maliyeti 1 milyar 970 milyon TL oldu.

Sarayın maliyeti açıldığı zamanki dolar kuru ve kütüphaneyle, konser salonunun maliyetinin belli olduğu dolar kuru dikkate alındığında AK Saray’ın maliyeti 801 milyon dolara çıkıyor. Bu rakam AK Saray’ı dünyanın en pahalı 20 binası sıralamasına iyice yaklaştırdı.

Dünyanın en pahalı 20. binası 883 milyon dolara mal olan Vancouver Kongre...