23 / 04 / 2024

Akdeniz Turistik Otelciler verileri

Akdeniz Turistik Otelciler verileri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Otellerdeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde maliyet artışı yüzde 12,86 oldu!

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Otellerde yıllık maliyet artışı yüzde 12,68 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.Maliyetleri en fazla yükselen gruplar içinde yüzde 14,78 ile yiyecek grubu ilk sırayı aldı.

Otellerde maliyet artışı Temmuz ayında yüzde 12,86 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nce (AKTOB), konaklama tesislerindeki yıllık maliyet artışının yüzde 12,68 olduğu bildirildi.

Konaklamada istihdam artışı yavaşladı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

Otellerde istihdam artışı yavaşladı!

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veriler yayınladı.

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı yüzde 9,4 azaldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'yı bu yılın Ocak-Haziran döneminde ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,4 azaldı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Türkiye'de yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,4 geriledi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) Temmuz bülteni verilerine göre, Antalya'ya yılın ilk yarısında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,4 gerileyerek 4 milyon 514 binden, 4 milyon 88 bine düştü.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Otel maliyetleri Mayıs'ta arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği ( AKTOB ) tarafından yapılan araştırma açıklandı.Maliyet artışında ilk sırayı yüzde 14.7 ile yiyecek grubu aldı.

Akdeniz Turistik Otelciler verileri Haberi

Akdeniz Turistik Otelciler verileri

Türkiye'ye geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktığı bildirildi. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi. 


Geçen yıl Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 4,1 artarak 5 milyondan 5,2 milyona ulaşırken, Rusya pazarında ise yüzde 5 civarında büyüme gerçekleşti. Geçen yıl Rusya'dan Türkiye'ye 4,4 milyon kişi geldi. 


Ülkeye en fazla ziyaretçinin geldiği ülkeler sıralamasında üçüncü sırada yer alan İngiltere'de ise yüzde 3,6 büyüme yaşanırken, Hollanda'dan gelenlerin sayısında yüzde birlik bir gerileme gerçekleşti. 


İranlı ziyaretçi sayısında yüzde 33'lük artış


İran'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısında da yaklaşık yüzde 33'lük bir artış oldu. Geçen yıl bir milyon 600 bin İranlı, Türkiye'yi ziyaret etti. 


Polonya...