26 / 04 / 2024

Akıllı Bina Otomasyon Sistemi

Akıllı Bina Otomasyon Sistemi

Akıllı ev denildiğinde, çoğumuzun aklına bilim kurgu filmlerinden kalma sahneler geliyor.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Somfy'den yüksek konfor için akıllı çözümler!

Akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy’nin motorlu pergola çözümleriyle restoran ve kafelerde bahçe keyfine yüksek konfor katılıyor...

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı bina teknolojilerinde fonksiyonelliğin sınırı yok!

Akıllı bina teknolojileri lüks değil, ihtiyaç.” diyen Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, sektörle ilgili merak edilenlere yanıt verdi.

Somfy teknolojisi ile akıllı eve adım atın!

Teknoloji her geçen gün bizleri yepyeni olanaklarla tanıştırıyor. Hayat konforunu yukarıya taşıyan çözümlerle her şey çok daha kolaylaşıyor. Bina otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy, şimdi yaşam alanlarına akıl katan sistemler ile standartları yükseltiyor.

Orge Elektrik Taahhüt, akıllı çözümler üretiyor!

Akıllı ev ve bina kapsamındaki projelerine ağırlık veren Orge Elektrik CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz, "Akıllı ev ve akıllı bina uygulamalarını şirketimizin geleceğinde ve büyümesinde önemli yer tutmasını öngörüyoruz." dedi.

Akıllı Bina Otomasyon Sistemi Haberi

Akıllı Bina Otomasyon Sistemi

Akıllı ev denildiğinde, çoğumuzun aklına bilim kurgu filmlerinden kalma sahneler geliyor. Bunların en güzel örneklerinden biri de Robert Zemeckis'in Back to the Future - Geleceğe Dönüş serilerinde yer alan sahnelerdir. 1989 yılında çekilen ve 901ı yıllara damgasını vuran efsanenin ikinci bölümünde yıl 2015 olarak ; geçmekte ve geleceğin dünyasına ilişkin birçok teknolojik dönüşüme yönelik önemli sinyaller verilmektedir. 


Günümüzde yaşanan dijital dönüşüm ve bunun teknolojiye olan etkisi gün geçtikçe artmaktadır. Bu dönüşümün aslında en güzel etkisini akıllı binalarda yani ofisler ve evlerde görüyoruz. Yapılar bir taraftan akıllanırken diğer taraftan da yerkürenin ihtiyaç duyduğu çevreci özellikleri kendinde daha çok barındırmaya başladı. 


Bir ev veya binada akıllı teknolojilerin kullanılmasının belli başlı nedenleri şunlardır: Uzaktan Erişim Internet üzerinden gerek bilgisayar gerekse cep telefonlarından mekâna ulaşarak...