29 / 03 / 2024

akıllı bina sistemleri

akıllı bina sistemleri

Mobil operatörler için telekom çözümleri sunan Defne, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7,8 milyon euroluk BaaS (Building As A Setvice) projesinde akıllı bina teknolojisi üretilmesi için çalışıyor.

Akıllı bina sistemleri yüzde altı enerji verimliliği sağlayacak!

Dünyada 20 ülkede 25’ten fazla mobil operatör için telekom çözümleri sunan Defne Telekomünikasyon, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7.8 milyon Euro'luk BaaS projesinde akıllı bina teknolojisi üretilmesi için çalışıyor.

Akıllı binaların hayatımıza etkisi nasıl olacak?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman akıllı binalar ile ilgili açıklama yaptı.

Akıllı binalar hayatımızı nasıl değiştirecek?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor. Alman menşeili Berker by Hager düzenlediği basın toplantısı yapıldı.

Karel Güvenlik Sistemleri kapıları uzaktan kilitleyip açıyor!

Kentlerde artan riskler ve artan konfor ihtiyacı nedeniyle akıllı binalarda kullanılan güvenlik teknolojileri de çağa ayak uydurdu. Akıllı yasam konsepti esas alınarak tasarlanan Karel Güvenlik Sistemleri, kendi kendini harekete geçirebiliyor.

VİKO Thea IQ sistemi akıllı binaları kendi kendine yönetiyor!

Merkezi olarak elektronik panelden kontrol edilebilen sistem ısıtma, iklimlendirme, güneşten koruma, aydınlatma, havalandırma ve elektrik için tüketilen enerji, mantıksal bağlantılar arasındaki akıllı etkileşimle en iyi şekilde kullanılıyor.

Akıllı binalar hacker tehlikesi ile karşı karşıya!

Siber korsanlar, şimdide akıllı binaları hedef aldı.FBI tarafından yayımlanan rapora göre, çok ciddi bir güvenlik açığı bulan ve bir akıllı bina yazılımına ''sızmayı başaran'' siber korsanlar, Endüstriyel Kontrol Yönetimi'nde bir anlamda ''cirit attı''.

Akıllı bina ne demek? Nur Çubuk açıklıyor!

SkyTurk 360'daki Emlak Kulisi Programına Nur Çubuk konuk oldu

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Şua İnşaat'tan akıllı kentler için akıllı bina tasarımı: Elite Concept!

İnşaat sektöründe 28 yıldır çok sayıda yeni nesil projeye imza atan Şua İnşaat, akıllı şehirler için akıllı projelere yatırım yaparak çevreye duyarlı ve insana saygılı yapılar inşa ediyor.

Akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, yakın dönemde akıllı ulaşım sistemleri uygulama koridoru oluşturacaklarını açıkladı...

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Çorum’da yapay zekalı 'akıllı evler' yapılacak!

Hitit Üniversitesi ve Turkuaz Yapı tarafından hayata geçirilen “Akıllı ve Ergonomik Ev Otomasyon Sistemleri” projesiyle ilgili çalışmalar başlıyor.

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Asis Elektronik, akıllı şehir sistemleriyle yaşam kalitesini artıyor!

Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü M. Bahaddin Yetkin, Türkiye’nin dönüşüm ivmesini ve akıllı şehirlerin geleceğini Forbes'e anlattı...

eZLO, akıllı ev sistemlerinde büyüyecek!

Comodo'nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu tarafından kurulan ve akıllı ev sistemleri geliştiren eZLO, ABD'de sektörün güçlü oyuncularından MlOS'u satın aldı. Şirket bu sayede akıllı ev pazarındaki payını artırmayı hedefliyor… 

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Akıllı ev sistemleri Kuleli Evleri’nde!

Yıldırım Yapı Grubu tarafından hayata geçirilen Kuleli Evleri projelerinde, Y kuşağına akıllı ev sistemleri teknolojisi ile fonksiyonel bir yaşam alanı sunuluyor...

akıllı bina sistemleri Haberi

akıllı bina sistemleri

Mobil operatörler için telekom çözümleri sunan Defne, Avrupa Birliği desteği ile hayata geçen 7,8 milyon euroluk BaaS (Building As A Setvice) projesinde akıllı bina teknolojisi üretilmesi için çalışıyor. Konuyla ilgili bilgi veren ve akıllı sistemlerin önemine işaret eden Genel Müdür Oğuz Haliloğlu, şunları anlattı: Yüzde 6'ya ulaşıyor "Bugün binalardaki otomasyon sistemleri birbirinden bağımsız olarak çalışıyor. Almanya'da yapılan bir araştırmada, bina otomasyon sistemlerinin merkezileştirilmesi ve birbiriyle haberieşebilmesi durumunda otomasyona sahip binalarda yılda ortalama yüzde 6 enerji verimliliğine ulaşılabileceği hesaplandı. BaaS projesiyle biz de bunu amaçlıyoruz."...