16 / 04 / 2024

Akmerkez GYO gündem maddelerinin iptali davası

Akmerkez GYO gündem maddelerinin iptali davası

Akmerkez GYO 2015 yılı genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan davada istinafa cevap verecek...

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Raif Ali Dinçkök, yeniden Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Üyeleri arasında görev taksimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Raif Ali Dinçkök Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Gigin Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu. 

Akmerkez GYO 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Akmerkez GYO tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre, şirket 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 655 milyon 225 bin 179 TL kira geliri elde etti. 

Benat Ortega, Akmerkez GYO'dan ayrıldı!

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Üyesi Benat Ortega görevinden istifa ettti. Yerine hisselerinin tamamı KLEPIERRE SA'ya ait olan KLE DIR SAS'ın Yönetim Kurulu üyesi olarak ve Sayın Johan Caspar Bergenthal'in KLE DIR SAS'ın gerçek kişi temsilcisi olarak atanmasına karar verildi. 

Akmerkez GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 9,44!

Akmerkez GYO'nun 7 Aralık 2021 tarihi itibarıyla Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 10 üzerinden 9,44 (94,42) olarak güncellendi. 

Akmerkez GYO'nun davasında son durum 2021!

Akmerkez GYO'nun 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, Akmerkez GYO'nun lehine esastan reddine karar verildi. 

Akmerkez GYO AVM'leri tam kapanmada hizmet verecek!

Akmerkez GYO, müşterilerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermeye devam ettiğini, yeme içme alanında faaliyet gösteren belli mağazaların paket servisi olarak hizmet vereceğini açıkladı. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacıyla Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin tadil tasarısı kabul edildi. 

Akmerkez GYO kar payı dağıtacak mı?

Akmerkez GYO'nun kar payının 51 milyon 796 bin 960 TL tutarındaki kısmının ilk taksit olarak, 14 milyon 905 bin 600 TL tutarındaki kısmının ikinci taksit olarak ve 15 milyon 278 bin 240 TL tutarındaki kısmının üçüncü taksit olarak ödenmesine karar verildi. 

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme tadiline bakanlıktan onay!

Akmerkez GYO'nun esas sözleşme tadil tasarısı 20 Nisan 2021 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatılacak!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması için Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvuru yapıldı. 

Akmerkez GYO'nun sermaye tavanının geçerlilik süresi 5 yıl uzatıldı!

Akmerkez GYO'nun kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2021-2025 yılları (5 yıl) için uzatılması amacı ile Şirket Esas Sözleşmesi'nin ‘Sermaye ve Paylar' başlıklı 6. Maddesinin tadiline ilişkin başvurusu onaylandı.

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Raporu yayınlandı!

Akmerkez GYO tarafından 2021 yılında da aynı koşullarda gerçekleştirilecek olan yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemlerine ilişkin olarak hazırlanan yönetim kurulu raporu yayınlandı.

Akmerkez GYO gündem maddelerinin iptali davası Haberi

Akmerkez GYO gündem maddelerinin iptali davası

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2015 yılı genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin gelişme hakında açıklama yaptı.

Akmerkez GYO 2015 yılı genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasının reddine dair Mahkeme kararına karşı davacı tarafça istinaf yoluna başvurudu. Şirketi istinafa cevap verecek. 

Akmerkez GYO'nun KAP açıklaması: 
Davanın reddine dair Mahkeme kararına karşı davacı tarafça istinaf yoluna başvurulmuş olup; Şirketimizce istinafa cevap verilecektir.

Akmerkez GYO gündem maddelerinin iptali davasında ret kararı!