25 / 04 / 2024

akmerkez kardeş davası

akmerkez kardeş davası

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, şirket hissedarlarından Ömer Dinçkök'ün, şirket yönetim kurulu üyeleri hakkında sorumluluk davası açtığı bildirildi...

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Akmerkez GYO'nun genel kurul davasında mahkemeden red kararı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin açıklama yaptı.

Akmerkez GYO'nun davasında son durum 2021!

Akmerkez GYO'nun 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. Davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun, Akmerkez GYO'nun lehine esastan reddine karar verildi. 

Tapu iptal davası nasıl açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının vefatından sonra köyde bulunan tarlalarının tapusunu kendi üzerine alan kardeş için tapu iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu.

Akmerkez GYO'nun davasıyla ilgili yeni gelişme!

Akmerkez GYO'nun davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun şirket lehine esastan reddine dair karar davacı tarafça temyiz edildi. 

Doktor Mehmet Öz’e kız kardeşinden kira geliri davası! 

Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz'ün kız kardeşi Nazlım Öz, babalarının vefatından sonra Mehmet Öz'ün kira gelirlerini kendisine göndermediğini öne sürerek dava açtı. 

Kardeşler arasında ecrimisil davası açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper '1993 yılında evlendim ve eşimle, babam ve annemin yanına yerleştim. Bir yıl kadar sonra babam vefat etti. 2019'da annem vefat etti. Onlara ait ev nedeni ile kardeşlerle aramda ihtilaf çıktı. Onların benden ecrimisil talep etme hakları var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşler arasında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yurt dışında yaşıyoruz. 3 çocuğumuz var. Oğlum bize bakıyor, onunla kalıyoruz. Türkiye’deki gayrimenkullerimizi ona bırakmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ki kız kardeşleri miras davası açmasın, açsalar bile bir şey elde edemesinler?' sorusunu yanıtladı.

Akmerkez GYO'nun davasında karar çıktı!

Akmerkez GYO'nun mahkeme kararının onanmasına dair Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararına karşı davacı tarafça yapılan karar düzeltme talebi reddedildi.

Akmerkez GYO özel denetçi davası ne oldu?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirkete özel denetçi tayin edilmesi talebi ile açılan dava hakkında açıklama yaptı.

akmerkez kardeş davası Haberi

akmerkez kardeş davası

AKMERKEZ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, şirketin yönetim kurulu üyeleri aleyhine sorumluluk davası açılması hakkındaki açıklaması Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şirketimiz pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2014/1080E sayılı dosyası ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Ali Berkman, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Raif Ali Dinçkök aleyhine, Yönetim Kurulu üyesi oldukları şirketi hukuka aykırı yöneterek, şirketi zarara uğrattıkları iddiası ile sorumluluk davası açılmıştır. Duruşma günü verilmemiştir. 9 Ocak 2015 saat 10.00'da duruşmasız ve taraflar hazır olmaksızın inceleme günü belirlenmiştir." 


Yurt...