25 / 04 / 2024

Aksa Jeneratör ödülü

Aksa Jeneratör ödülü

Bu yıl 17.si gerçekleşen ‘Capital 500 Araştırması Ödülleri’ sahiplerini buldu. 8 ayrı kategoride 25 ayrı şirkete ödüllerin verildiği törende Aksa Jeneratör istihdamını en çok artıran şirketler kategorisindeki ödülün sahibi oldu.

İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Naki Bakır, bugünkü köşesinde beklenen büyük İstanbul depremini ve İstanbul'daki kentsel dönüşümü kaleme aldı. İstanbul, 23 yıldır dönüşemiyor! Megakent nasıl depreme hazırlanacak? İşte ayrıntılar...

Ünlü bankadan müşterilerine ‘flaş’ çağrı! Yenilikçi iş fikri olanlara 100 bin TL ödül verecek!

Katılım bankacılığı alanında hizmet veren Kuveyt Türk, inovatif iş fikri olanlara çağrıda bulundu. Yenilikçi fikir ve önerileri olan ve dereceye giren ilk 3 kişiye toplamda 100 bin lira ödül verecek. Başvuru detayları haberimizde…

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Üründülcü tarafından kuruldu.

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

2022 kira vergisinden neler düşülür?

Geçtiğimiz sene konutunu kiraya vererek gelir elde eden kimsele rbu sene vergi mükellefi oluyor. Bazı giderler vergi borcundan düşülebilyor. Peki, 2022 kira vergisinden neler düşülür?

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat! Kira gelirinden hangi giderler düşülür?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde kira gelir vergisinden hangi giderlerin düşürüleceğini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'Kira gelirinden hangi giderler düşülür?' başlıklı yazısı...

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Sibel Huriye Üğdül, İntema İnşaat Genel Müdürü oldu!

İntema İnşaat'ın genel müdürlüğü görevine, son olarak İntema Yaşam İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Sibel Huriye Üğdül atandı.  

Yılın gökdeleni ödülü Rönesans İnşaat'ın!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

Görüntülü arayarak ev gezme dönemi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs endişesi gayrimenkul ilanlarına da sıçradı. Satışların sekteye uğramasını istemeyen emlakçılar, görüntülü hizmet dönemine geçti.

Eminevim'den görüntülü şubeyle ev sahibi olma dönemi!

Türkiye genelinde 120 şubeyle hizmet veren faizsiz Elbirliği Sistemi’nin kurucusu olan Eminevim, ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi için yeni bir hizmet modelini daha hayat geçirerek görüntülü şubeyle konut sahibi olma dönemini başlattı.

Kentsel dönüşüm kira desteği nasıl alınır? Nasıl başvuru yapılır?

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar kira desteği alıyor. Peki kentsel dönüşüm kira desteği nasıl alınır? Nasıl başvuru yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Aksa Jeneratör ödülü Haberi

Aksa Jeneratör ödülü

Bu yıl 17.si düzenlenen ve 8 ayrı kategoride 25 ayrı şirkete ödüllerin verildiği "Capital 500 Araştırması Ödülleri" İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra iş dünyasının çok sayıdaki temsilcisi katıldı. 

Törende konuşan Bakan Fikri Işık, dijital devrimden sonra dünyanın dönüş hızının inanılmaz derecede arttığını belirterek, ‘’Hepimiz kendi hayatımızdan biliyoruz aslında. Ortalama 70-75 yıllık ömürde zannediyorum biz şu anda belki normal şartlarda 250-300 yıla sığacak bir konsantrasyonla yaşıyoruz" dedi. İhracatın son aylarda normal seyrine dönmeye başladığına dikkati çeken Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Etrafımız yangın yeri Irak'a ihracatımız azaldı, şimdi normale dönmeye başladı. Suriye'de ciddi problem var ama ihracatımız normal seyrine dönmeye başladı. Ben buraya mal satacağım deyince, kuzeyden giremiyorsanız güneyden giriyorsunuz,...