26 / 04 / 2024

Aksaray meydanı yayalaşıyormu

Aksaray meydanı yayalaşıyormu

Aksaray Meydan Projesi kapsamında yıkılacak İSKİ binasının yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılacak. Aksaray'ın çehresi değiştirilecek.

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Tarihi Ulus Meydanı'nda proje belirsizliği!

Ankara Ulus’ta, trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak proje askıda… Projenin, finansman sorunları ve idari-bürokratik nedenlerle bir süre için beklemeye alındığı konuşuluyor....

Bucak'ta kent meydanı projesi halka soruldu!

Burdur'un Bucak ilçesinde uygulamaya konulmak istenen Kent Meydanı Yayalaştırma Kentsel Tasarım Projesi için halkın görüşü alındı. Belediye tarafından yapılan halk oylamasında vatandaşların yüzde 72'si evet oyu kullandı.

İstanbul'a 30 yeni meydan geliyor!

Yayalaştırılmış alanların artırılması için çalışmalarına tam gaz devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, megakentte 30 yeni meydan yapacak.

Tarihi Ordu Caddesi yayalaştırılacak!

Üzerinden geçen tramvay hattı ile Aksaray'dan Beyazıt Meydanı'na uzanan Ordu Caddesi'nin, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılması için proje hazırlanacak.

Aksaray- Beyazıt arası yayalaştırılıyor!

BİMTAŞ tarafından İstanbul'un en önemli yerlerinden olan Vatan Caddesi, Unkapanı'ndan Aksaray'a uzanan Atatürk Bulvarı ve devamında Aksaray'dan Yenikapı'ya uzanan Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddeleri'nin yeniden düzenlenmesi projeleri ihale edildi.

Eminönü Meydanı yenileniyor!

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Ordu Köprübaşı'na meydan müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi’nin yayalaştırılması kapsamında Barbaros Caddesi’nde yürütülen altyapı çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz, Köprübaşı mevkiine meydan yapacaklarını söyledi.

Taksim projelerinde son durum ne?

Taksim'in gözde mekanlarından Gezi Parkı şantiye alanına döndü. İşte Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi,Topçu Kışlası Projesi, AKM Projesi gibi önemli projelerinde son durum...

Eminönü'nün tamamı yayalaştırılacak!

Başkan Mustafa Demir, " Bizim hedefimiz Eminönü’nün hepsini yayalaştırmak. Mesela Gedikpaşa’yı Buenos Aires’e çevireceğiz. Çünkü Sultanahmet Meydanı’na otobüs gelip park ediyor. Buna da kimse ‘Dur’ demiyor. " dedi.

Aksaray Topakkaya'nın kent meydanı tamamlandı!

Aksaray’ın sürekli gelişen ve hızla büyüyen beldesi olan Topakkaya Beldesi’nde belediye tarafından yapımına başlanılan 12 bin metrekarelik Medeni Berk Kent Meydanı tamamlanarak belde halkının hizmetine sunuldu.

Aksaray İSKİ Binası yıkıldı!

İstanbul Aksaray Meydanında bulunan İSKİ binasının yıkımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince tamamlandı. Binanın yerine yer altı otoparkı yapılacak ve üstü yeşil alan olarak düzenlenecek.

Aksaray'daki İSKİ binası yıkılıyor!

Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla yıkımına başlanan Aksaray’daki İSKİ binası; İstanbullulara park, meydan ve yer altı otoparkı olarak hizmet verecek. Yıkım çalışması 15 günde tamamlanacak.

Aksaray meydanı yayalaşıyormu Haberi

Aksaray meydanı yayalaşıyormu

İstanbul'un önemli ulaşım ve yaşam noktalarından Aksaray'ın çehresi, "Meydan Projesi" ile değişecek. Çalışmaları devam eden Aksaray Meydan Projesi kapsamında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) ait bina yıkılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir oteli olarak hizmet vermesi gündeme gelen binanın yıkılarak yerine yeşil alan ve yeraltı otoparkı yapılmasına karar verdi.  


Viyadükler kalkıyor 


Yapımına 2012'de başlanan projeyle ayrıca İSKİ önündeki viyadük kaldırılacak. 


Vatan ve Millet Caddesi'nin kesişim noktasında kalan araç viyadüğü ile Pertevniyal Camisi önündeki Aksaray Viyadüğü kaldırılarak meydanın yayalaştırma çalışması tamamlanacak. 


Yenikapı-Aksaray arasında kesintisiz yaya ulaşımı 


İSKİ binasının yıkılmasıyla Aksaray Meydanı'ndan Yenikapı Marmaray istasyonuna kadar olan bölümde yayalar için kesintisiz ulaşım sağlanacak. 


Etap etap yapımına devam edilen meydan tamamlandığında, 62 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanıyla 22 bin metrekarelik Çağlayan Meydanı'nın yaklaşık üç katı büyüklüğünde olacak. 


İki tramvay istasyonu...