29 / 03 / 2024

Aksarayda arazi özelleştirildi

Aksarayda arazi özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Aksaray İli, Merkez İlçesi, Taşpazar Mahallesi'nde yer alan 24.101,00 metrekare yüzölçümlü arsanın özelleştirilme kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Bodrum'daki taşınmazların nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi. İşte verilen teklifler...

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

7 ildeki taşınmazlar özelleştirildi!

Kamuya ait 7 ildeki taşınmazın daha özelleştirme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özelleştirme kapsamında elde edilen gelir ise 1 milyar 757 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. 

7 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Aralarında İzmir Torbalı, Ankara İncek, Erzurum Palandöken ve Çukurova'daki arazi ve binaların yer aldığı devlete ait 7 ildeki 9 ayrı taşınmaz daha özelleştirme kapsamında 41.7 milyon Türk Lirası bedelle satıldı.

Türkiye'de 6 milyon 876 milyon metrekarelik arazi özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi şu ana kadar 70 milyar 468 milyon dolarlık özelleştirme gerçekleştirdi. Özelleştirme İdaresi verilerine göre, 1986'dan 25 Haziran 2021'e kadar toplam 5 bin 664 adet gayrimenkul satıldı ve 4 milyar 28 milyon dolar gelir kazanıldı.

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

19 yılda 4 bin gayrimenkul özelleştirildi! 

Türkiye'de son 19 sene içerisinde özelleştirilen gayrimenkullerin sayısı ortaya çıktı. 

Arsa özelleştirmelerinden ne kadar gelir elde edildi?

CHP’nin TBMM Grubu tarafından açıklanan rapora göre; bu yıl içerisinde arsa ve arazi özelleştirmelerinden 86.7 gelir elde edildi. 

Kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündeminde!

2020 ve 2021 yıllarında özelleştirilen kurumlar ile kamuya ait arazi ve binaların satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Amasya ve Eskişehir'de yer alan iki taşınmaz özelleştirildi!

Amasya ve Eskişehir'de yer alan taşınmazların özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi.

Aksarayda arazi özelleştirildi Haberi

Aksarayda arazi özelleştirildi

TEBLİĞ


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI


Tarih          :  29/5/2015

Karar No    :  2015/35

Konu          :  Maliye Hazinesi Adına Kayıtlı Aksaray İli, Merkez İlçesi, Taşpazar Mahallesi, 3950 Ada, 14 No.lu Parselin Özelleştirilmesi



Özelleştirme Yüksek Kurulunca;

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)’nın 27/04/2015 tarih ve 2621 sayılı yazısına istinaden;

1- Kurulumuzun 30/09/2014 tarih ve 2014/98 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan Maliye Hazinesi (Hazine) adına kayıtlı Aksaray ili, Merkez ilçesi, Taşpazar Mahallesi, 3950 ada 14 no.lu parseldeki 24.101,00 m2 yüzölçümlü arsanın “Satış” yöntemiyle özelleştirilmesini teminen İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar kapsamında yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonunca;



“Hazine adına kayıtlı Aksaray/Merkez/Taşpazar Mahallesi, 3950 ada 14 Parsel numaralı Taşınmazın 14.850.000.- (Ondörtmilyonsekizyüzellibin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Yapılcanlar...