18 / 04 / 2024

Alanya doğa turizmi

Alanya doğa turizmi

Alanya Turistik işletmeciler Derneği'nin, Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi.

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Doğa Turizmi Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saran Holding Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Bolu'da doğa turizmi için eylem planı masaya yatırılacak!

Bolu'da doğa turizmini canlandıracak projeleri hayata geçirmek için 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı' hazırlanıyor.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

527 doğa turizm alanının rota ve aktiviteleri belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Türkiye'de 527 doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'deki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Gelişme Planı'nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirlendi..

81 ilde 527 adet doğa turizm alanı belirlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülkemizdeki tabii güzellikleri turizme kazandırmak için Doğa Turizmi Master Planı’nı uygulamaya koydu. Bu kapsamda 81 ilde 527 adet doğa turizm alanı belirlendi.

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

Erzurum'da doğa, kış ve inanç turizmi tanıtım çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: Erzurum’da doğa, kış ve inanç turizmiyle alakalı tanıtım çalışması yapıyoruz. Şehrimizdeki beş bin yatak kapasitesini 20 bine çıkarmayı planlıyoruz.

Veysel Eroğlu: Bilecik'te doğa turizmi çalışmaları devam ediyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: " Bilecik, doğa turizmi açısından muhteşem bir ilimiz. Dolaylısıyla bunu geliştirmek için güzel çalışmalar yapıyoruz şu anda" dedi.

Alanya'da Spor ve Doğa Turizmi atağı!

Alanya Turistik işletmeciler Derneği'nin, Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi.

Alanya doğa turizmi Haberi

Alanya doğa turizmi

Alanya'da turizmi kış aylarında da canlı tutmak amacıyla 'Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' başlatıldı. 

Alanya Turistik işletmeciler Derneği'nin (ALTİD), Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi. Turizmi kış aylarına da yaymak amacıyla geliştirilen proje kapsamında toplam 2170 kilometrekarelik alanda offroad, bisiklet, motosiklet ve yürüyüş alanları oluşturulacak. Parkurlara yönlendirme levhaları yerleştirilerek turistlerin yakın bölgelerdeki tarihi ve Ören yerlerine ulaşım konusunda bilgi edinmeleri sağlanacak. 


GÖZETLEME KULELERİ 


ALTİD Başkanı Burhan Sili. off-road, bisiklet ve motosiklet gibi sporlara ilgi duyanların kış aylarında bölgede kamp yapmalarının kış turizmini canlandırmak adına son derece önemli olduğunu söyledi. Doğuda Syedra ve Leartes antik kentlerinden, kuzeydoğuda Akdağ Kayak Merkezi, batıda Alarahan ve güneyde...