26 / 04 / 2024

Alanya teleferik son durum

Alanya teleferik son durum

Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına planlanan Teleferik Projesi inşaatı, tam gaz devam ediyor.

Alanya Teleferik Projesi'nde temel betonu döküldü!

Geçtiğimiz kasım ayında kazı ve temel atma çalışmalarının başladığı Teleferik Projesi’nde alt istasyonun temel betonu bugün döküldü.

Alanya'nın teleferik özlemi Mayıs'ta bitiyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediyenin devam eden projeleri ve yatırımlarını sahada anlattı. Başkan Yücel, Alanya kalesinin trafik sorununu çözecek tarihi dokuyu koruyacak teleferik projesi için , “Son 30 yılın özlemi inşallah Mayıs'ta bitecek” dedi.

Alanya teleferiğe kavuşuyor!

Damlataş Sosyal Tesisi, Alanya Kalesi ve Ehmedek Kapısı arasında yapılması planlanan Teleferik Projesi inşaatına başlandı. Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Yücel, Teleferik Projesi’nin Alanya’nın turizmine ve sosyal hayatına renk katacağını söyledi.

Alanya'ya teleferik müjdesi!

2016 yılının son Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığında Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Yücel, Damlataş Caddesi’ndeki Misafirhane yanından Alanya Kalesi’ne kurulacak teleferik sistemiyle ilgili de müjdeyi verdi.

Emerald Grand Deluxe'de son fırsat daireleri kaçırmayın!

Toroslar İnşaat'ın Alanya'nın Avsallar bölgesinde inşa edilen Emerald Grand Deluxe'de son fırsat dairelerin satışları devam ediyor.

Yabancıya konut satışında zirve Alanya’nın! Konutların değeri 3 yılda yüzde 750 arttı!

Antalya’da yabancıya konut satışta Alanya zirveye oturdu. 2023 yılında sıfır 100 metrekare bir daire yaklaşık 5.000.000 lira ile 6.000.000 TL arasında satıldı. Böylece son 3 yıldaki değer artışı oranı yüzde 750 - 850 arasında değişiyor.

Alanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı! 

Son zamanlarda artan kira fiyatları Alanya'yı da etkiledi. İlçe genelinde kiralık ev fiyatları yükselişe geçti. 

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı!

Yabancıların gözdesi Alanya konut yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Açıklanan son rakamlara göre, Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı...

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Alanya'da icradan gayrimenkul satışı arttı!

Son verilere göre Alanya'da her 10 kişiden 1’i icra takibinde. Bölgede icradan satışa çıkarılan gayrimenkul sayısında artış yaşandı.

Alanya'ya yeni aile sağlığı merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Alanya Belediyesi, Cumhuriyet mahallesine yeni bir aile sağlığı merkezi inşa etti.

Alanya teleferik projesine Türkiye Finans'tan 3.4 milyon avro destek!

Türkiye Finans Katılım Bankası, tek banka olarak Alanya teleferik projesinde  3,5 milyon avroluk finansman desteği sağladı.

Meram Son Durak'ın çehresi teleferikle değişiyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin en önemli dinlenme ve turistik alanı olan Meram Son Durak’ta yapımı devam eden yeraltı otoparkı ve teleferik istasyonu inşaatını inceledi.

Alanya Hasta Yakınları Tesisi yükseliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alanya Hasta Yakınları Kültür ve Sosyal Tesisi inşaatı son sürat devam ediyor.

Alanya Teleferik projesi hizmete girdi!

Alanya Kalesi'nin Ehmedek Kapısı ile Damlataş Sosyal Tesisleri arasında yapılan teleferikle yolcu taşınmaya başlandı.

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Alanya teleferik son durum Haberi

Alanya teleferik son durum



Alanya Belediyesi tarafından Damlataş Sosyal Tesisleri ile Alanya Kalesi Ehmedek Kapısı arasına planlanan Teleferik Projesi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. Projenin en önemli aşamalarından 2 ve 4 nolu direklerin monte edildiği alanda çalışmaları denetleyen Başkan Yücel, “ Teleferik projesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün alt istasyonda 2 nolu ,üst  istasyonun ise 4 nolu direklerin montajı yapılıyor. Halkımızı projenin seyri ile alakalı bilgilendirmek için bugün bende çalışmalara katıldım. Çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Her zaman söylediğim gibi, İnşallah çok büyük bir aksilik olmazsa Mayıs sonu gibi tüm Alanya olarak teleferiğe bineceğiz" dedi.


BEDESTEN ÇARŞISINI AYAĞA KALDIRIYORUZ


Teleferik projesinin bir ayağının da Alanya Kalesindeki kültür varlıklarının tanıtılması ve korunması olduğunu belirten Başkan Yücel, ”Bu kapsamda Yıllardan beri atıl durumda bulunan Bedesten’in...