29 / 03 / 2024

Albatros Parkı imar planı

Albatros Parkı imar planı

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Büyükçekmece Belediyesi Albatros Parkı'na rezidans mı yapacak?

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Büyükçekmece Belediyesi'nden Albatros Parkı plan değişikliği açıklaması!

Büyükçekmece’deki Albatros bölgesinde yer alan belediyeye ait parselin, İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında "park" ilan edilmesi üzerine Büyükçekmece Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Albatros'un imar planlarına ulaşıldı!

Albatros Parkı’nın imara açılacak olması büyük tepkilere neden olmuştu. Albatros’un nasıl imara açıldığı Büyükçekmece Fen İşleri Müdürlüğü’nün arşivindeki planlara ulaşıldı.

Albatros Parkı, Büyükçekmece'nin millet bahçesi olacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Albatros Parkı'nı katakulliyle yemeye kalktılar. Büyükçekmece buna izin verir mi? Hiç heveslenmesinler. Orası Büyükçekmece'nin en güzel millet bahçesi olacak. Buradan söz veriyoruz" dedi...

Binali Yıldırım: Albatros Parkı'nı millet bahçesi yapacağız!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Büyükçekmece halkının meşhur bir Albatros sorunu olduğunu söyleyerek, "Orayı yedirmeyiz. Hiç heveslenmesinler. Burası millet bahçesi olacak." dedi.

Albatros Parkı'ndaki yapılaşmaya engel!

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin en büyük yeşil alanlarından biri olan Albatros Parkı'nın yapılaşmaya açan plana mahkemeden engel geldi. 

Albatros parkı planı iptal!

Albatros parkı planı Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşındı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada planın, İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2018'de oybirliği ile iptal edildiği bildirildi.

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Albatros Parkı imar planı Haberi

Albatros Parkı imar planı

Büyükçekmece Belediyesi, Albatros bölgesinde İBB Meclisi tarafından yapılan plan değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; açıklamada “Belediyemize ait olan bu parsel hiçbir zaman park ya da yeşil alan olmamıştır. Albatros Parkı denilen alan belediyenin imarlı arsası ile deniz arasında kalan ve belediyemiz tarafından düzenlenmiş 170 bin metrekarelik parktır” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Albatros Bölgesi 516 ada 5 parselin Büyükçekmece Belediyesi'nin “Turizm” alanı olarak imarlı ve tapulu mülkü olduğunun altı çizilerek, “Söz konusu parsel belediyemiz tarafından ‘Turizm Tesisleri ve Ticaret alanları' yapılması amacıyla 1965-1985 yılları arasında bedeli karşılığında kamulaştırılmış olup halen Büyükçekmece Belediyesinin tapulu mülküdür. Herhangi bir satış söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi. 

1979'DAN BERİ TURİZM FONKSİYONUNA SAHİP

Parselin, 1979'dan beri bütün imar planlarında “Turistik Tesis Alanı” fonksiyonuna sahip olduğu...