19 / 04 / 2024

alçı sıva

alçı sıva

Duvar ve tavan gibi yüzey üzerinde yapılabilen sıva nasıl yapılır? Sıva çeşitleri nelerdir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miraç Sıva Yapı İnşaat Tekstil Madencilik Nakliyat Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Haydar Tunç ve Öner Aydın ortaklığında kuruldu.

Depremden etkilenen 11 ildeki natamam binalarda hasarların gizlenmesine geçit verilmeyecek!

Depremlerden etkilenen 11 şehirdeki teknik heyet tarafından natamam binalarda hasar tespit incelemelerine başlandı. Böylelikle inşa halindeki binalarda meydana gelen deprem hasarının sıva ve boyayla kapatılarak gizlenmesinin de önüne geçilecek.

Saatiniz kolunuzdaki EKG cihazı gibi çalışsın ister misiniz? İşte 30 Eylül Huawei Watch GT3 Pro fiyat listesi

Dünyada ölümlerin yüzde 31’i kalp hastalıkları sebebiyle oluyor. HUAWEI, kan basıncı (tansiyon) izleyen ve EKG analizi yapan ilk akıllı saati HUAWEI WATCH D'yi piyasaya sundu. Huawei Watch D geleneksel bir tansiyon cihazıyla birebir aynı ölçüm kapasitesine sahipken, sıradan bir cihazdan yaklaşık 25

Erken emeklilik için yaş koşulu yok! 10 yıl çalışıp, 1800 gün prim ile emeklilik imkanı! İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vatandaş nasıl erken emekli olabilirimin hayaliyle araştırma yapıyor. SGK erken emeklilik için bazı istisnai durumları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gaziantep Nurdağı'nda inşaat iskelesinin halatı koptu: 2 ölü, 2 yaralı!

Gaziantep Nurdağı'nda, binanın dış cephe sıva işleriyle uğraşan işçilerin bulunduğu iskelenin halatı koptu. 6 kat yükseliğe sahip binanın 3'üncü katından düşen 2 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi ise yaralandı.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

Kayseri'de 8. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Kayseri Caferbey Mahallesi'nde 13 katlı bir inşaatın 8. katında sıva yapan inşaat işçisi Y.B., dengesini kaybetti. Beton zemine düşen işçi, olay yerinde hayatını kaybetti...

İstanbul'da sağlık çalışanlarının konaklayabileceği yerler tahsis edildi!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Kovid-19 pandemisine karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının dinlenebilmesi için şehirde 3 bin 151 kişilik yer tahsis edildiğini duyurdu.

Eskişehir'de sıva yaparken yere düşen inşaat işçisi yaralandı!

Eskişehir, Akarbaşı Mahallesi Depboy Sokağı'ndaki çalıştığı inşaatta sıva yapan Feti A. dengesi kaybederek düştü…

alçı sıva Haberi

alçı sıva

Sıva nasıl yapılır?

Sıva, duvar veya tavanlarda, kagir ya da hımış yüzeyleri düzgünleştirmek ve korumak için kullanılan bir çeşit harç olarak ifade ediliyor. Sıva, plastik kıvamdayken duvarlara ve tavana uygulanıyor. Daha sonra ise sertleşiyor. 


Sıvalar genelde çimento, kireç, alçı ile kum ve su karışımından meydana geliyor. Genellikle iki tabaka halinde vurulan sıva yüzeylerin fazla büyük olmaması ve düzgün olması halinde tavan sıvaları, serpme üzerine bir kat olarak yapılabiliyor.


Sıva çeşitleri..


Akustik sıva

Akustik sıva, ses emicilik özelliği yüksek olan sıvaya deniyor. Bu çeşit sıvalar genellikle su ile temasta hacimlerini artıran alüminyum tozu ile yapılıyor. 


Alçı sıva

Alçı sıva, yalnız alçı veya alçı, kireç ve kum kullanılarak yapılan sıvaya deniyor. Kumsuz alçı sıva, sıva alçısının suya katılmasıyla elde edilen harcın, daha önce uygulanmış kaba sıva üzerine tahta...