29 / 03 / 2024

aliağa antik kent

aliağa antik kent

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Aliağa'da kentsel tasarıma ihtiyaç var!

Aliağa'nın geleceğe yönelik bir kentsel tasarıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Körfez Beş Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Kahraman Cengiz, "Aliağa eskiden küçük bir yerken şimdi büyük bir kent oldu." dedi.

Myrleia antik kent üstüne AVM mi yapılacak?

Myrleia antik kent üstüne AVM yapılmasına onay veren Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 9 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

Aliağa Belediyesi yeni hizmet binası ihalesi 23 Şubat'ta!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yeni Mahalle Örnek Kent mevkinde, 14 bin 788 metre kare üzerine yapılacak, yeni hizmet binası yapımı öncesi hazırlıkları için proje hazırlama ihalesine çıkacak.

Aliağa'ya 1 milyon 350 bin TL'ye kent güvenlik sistemi kurulacak!

İzmir’in Aliağa İlçesi, alt yapısı Aliağa Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen girişim ile Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu’na (MOBESE) kavuşuyor..

Aliağa kanal projesinde yüklenici firma işi bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılında ihalesine çıktığı 150 kilometrelik kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı.

Aliağa Kanal projesi yarım kaldı!

Aliağa kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesi, yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı. Büyükşehir, yeni arıtma tesisi için önemli olan şebekenin kalan kısmı için önümüzdeki ay yeniden ihaleye çıkacak.

Barış Eroğlu: Aliağa'da gençlik merkezi, spor ve yaşam kompleksi kuracağız!

İzmir’in Aliağa ilçesi, sporda yeniden yapılanarak ülke sporuna yeni yıldızlar yetiştirmeyi hedefliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye başkan adayı Barış Eroğlu, göreve geldiğinde Aliağa’nın sporda yeniden yapılanacağını söyledi...

Barış Eroğlu Aliağa projeleri için halkın görüşünü alıyor!

Açıkladığı projeleri ve Aliağa’yı lider kent yapacak söylemleriyle vatandaşlardan büyük ilgi gören Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, esnaf buluşmalarında da ilgi odağı oluyor.

İbrahim Etem Yorulmaz: TOKİ Aliağa Konutları için halk oylaması yapılacak!

TOKİ, İzmir Aliağa'nın çehresini değiştirecek yeni bir proje için düğmeye bastı. İki yılda nüfusu yüzde 25 artan ilçenin konut ihtiyacına çözüm arayan idare, projeleri imzalamadan önce halk oyuna sunacak

İbrahim Etem Yorulmaz: Aliağa'daki imar tıkanıklığını TOKİ ile çözeceğiz!

Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, "Aliağa'da arsa fiyatları yüksek. Yolu, altyapısı olmadığı için arsalara imar izmi verilmemiş. Biz bu tıkanıklığı TOKİ ile çözeceğiz. Burada yeni bir TOKİ markası yaratacağız" diye konuştu...

aliağa antik kent Haberi

aliağa antik kent

Sanayi kenti olarak tanımlanan ilçenin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa'nın gelişmiş sanayisi kadar- zengin tarihi değerleri ve el değmemiş doğal güzellikleriyle turizme elverişli bir ilçe olduğunu söyledi. Aliağa'nın sahip olduğu 4 tane antik kent ile tarih turizminden, Güzelhisar, Çıtak yöresiyle doğa turizminden, Şakran bölgesiyle deniz turizminden ve sanayi potansiyeli ile de kente iş seyahatine gelenleri ağırlama noktasında konaklama turizminden faydalanabileceğine değinen Acaç şöyle konuştu: "İnsanlık tarihinin en önemli uygarlıklarının temellerinin atıldığı Aiolis bölgesinde kurulu olan İlçemizde 4 antik kentten en önemli ve ilk liman şehirlerinden biri olan Kyme'yi Aliağa'da bile çok az insan biliyor. Bu nedenle de öncelik olarak Kyme Antik Kenti'mizin tanıtımına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kyme'de uzun yıllar İtalyan arkeolog Prof....