24 / 04 / 2024

Aliağa emlak yetki belgesi

Aliağa emlak yetki belgesi

Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Aliağa'da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

İzmir Aliağa'da son zamanlarda konut fiyatlarında yükselmeye devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar fiyatlardaki artışın nedeni olarak maliyetteki yükselişe bağladı. 

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Aliağalı emlakçılar için belgelendirme sınavları başladı!

Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

İzmir Aliağa Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Aliağa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü vatandaşlara emlak vergisi ödemeleri hakkında uyarı yaptı.

Emlak Konut Aliağa'da yeni proje mi yapacak?

İzmir Aliağa Belediyesi’nin bedelsiz olarak Ege Üniversitesi’ne tahsis ettiği Kalabak Mahallesi ve Çaltılıdere Mahallesi’ndeki parsellerin Emlak Konut’a devredildiği öğrenildi.

Abdullah Erikçi: İzmir Aliağa’ya yatırım yapan kaybetmez!

Erikçi Emlak sahibi Abdullah Erikçi, Aliağa'daki emlak fiyatlarının yükselme sebeplerini ve çözüm yollarını anlattı. Erikçi, sektördeki sorunu daha önceki dönemlerde imar revizyonu yapılmamasına bağlıyor.

Aliağa'nın imar sorunu çözüm bekliyor!

Aliağa’nın imar planlarındaki değişikliğin henüz yapılamamış olması ilçedeki emlakçıları da zor durumda bırakıyor. Yeni imar alanları açılmadığı için mevcut binalar yüksek fiyatlara satılıp, kiralanıyor.

Aliağa'da konut altın değerinde!

İzmir'in yükselen yıldızı Aliağa'da konut fiyatları sahibinin yüzünü güldürdü. Son iki yılda değerini bazı bölgelerde 2'ye katlayan emlak fiyatları, ilçe dışındaki yatırımcının da dikkatini çekİyor

Aliağa Belediyesi'nden çevre temizli vergisi hatırlatması!

Aliağa Belediyesi, 2015 yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ikinci taksit ödeme süresinin 30 Kasım 2015 Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini hatırlattı.

Aliağa Belediyesi'nden Emlak ve Çevre Vergisi uyarısı!

Aliağa Belediyesi, 2015 Yılı emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksitin ödeme süresinin 1 Haziran 2015 Pazartesi günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurdu..

Aliağa Çaltıdere'deki yat üretim merkezi için kira sözleşmesi imzalandı!

Aliağa'da 130 yat üreticisinin faaliyet göstereceği yat üretim merkezi projesi bakanlık tarafından onaylandı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile kira sözleşmesi de yapıldı.

Aliağa’da patlak boru mesaisi!

Aliağa Yeni Şakran'da 3 gün boyunca suların boşa aktığı patlak su borusu, İZSU ekipleri tarafından nihayet değiştirildi ancak bu kez de farklı sokaklarda su patlakları meydana geldi.

1946 yılında Eminönü ile Unkapanı arasında 587 parça emlak istimlak edilecekmiş!

1946 yılında Unkapanı ile Eminönü arasındaki sahil yolunun açılması için 587 parça emlak istimlak edilecekmiş ve 440 tanesine kıymet konmuş. Belediye istimlak bedeli olarak 3 milyon lira tahsisat koymuş.

Aliağa emlak yetki belgesi Haberi

Aliağa emlak yetki belgesi

Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” alanlarında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verdi.

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Serkan Selingil'in haberine göre; Aliağa’da faaliyette bulunan gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı olarak yaptı. Yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almayı kazandı.

Belgesi olmayanlar emlak danışmanlığı yapamayacak

Emlakçılık ve gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden belirleyen “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında 5 Aralık 2019'dan bu yana mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacaklarını anlatan...