29 / 03 / 2024

Aliağalı emlakçılar için belgelendirme sınavları başladı!

Aliağalı emlakçılar için belgelendirme sınavları başladı!

Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.



Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” alanlarında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verdi.

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Serkan Selingil'in haberine göre; Aliağa’da faaliyette bulunan gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı olarak yaptı. Yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almayı kazandı.

Belgesi olmayanlar emlak danışmanlığı yapamayacak

Emlakçılık ve gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden belirleyen “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında 5 Aralık 2019'dan bu yana mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacaklarını anlatan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “5 Haziran 2018'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre emlak danışmanlığı mesleği sadece yetki belgesi olanlar tarafından yapılabilecek ve yetki belgesi olmayan işletmelere ruhsat verilmeyecek. Tapu dairesi de bu belgeleri isteyecek, ilan portalları da. Dolasıyla sektörde faaliyet gösteren firmaların ve çalışanların bu belgeleri alması onları bir adım öne geçirecek. Başarılı olanların alacağı belgeler, 5 yıl süreyle geçerli olacak. Bu hususta firmalarımızın bilgi edinmelerini ve konunun hassasiyetine özen göstermelerini istiyoruz” dedi. 

Sınavlar için ALTO’da talep toplanıyor

MEYBEM ile yapılan iş birliğinde, inşaat, metal, makine, asansör, kaynakçılık gibi alanlarda mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetini üyelerinin ayağına getirdiklerini söyleyen Başkan Ertürk, belge başvurularının MEYBEM’e iletilmek için ALTO tarafından alındığı ve gruplandırıldığı, gerekli kontenjanlar tamamlandıkça da sınavların yapılacağını açıkladı. Üyelerinin ve çalışanlarının herhangi bir idari yaptırıma ve mağduriyete maruz kalmamaları için mesleki yeterlilik belge başvurularını en kısa sürede tamamlamaları için tavsitede bulunan Ertürk, sınav başvurularının ALTO’dan temin edilebilecek formlar aracılığıyla yapılabileceğini ifade etti.


Geri Dön