23 / 04 / 2024

emlakçılık belgesi sınavları

emlakçılık belgesi sınavları

Aliağa’da faaliyet gösteren gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdallah S.K.J., Abdelaziz Jebril ve Moh'D S.K.L ortaklığında kuruldu.

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi açıldı!

S.D.S Denizcilik Ve Ticaret Limited Şirketi Emlakçılık Şubesi bugün Kadıkyö'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Argıç tarafından açıldı.

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğe göre, belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamıyor. Peki yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesi olmayan emlakçılar artık faaliyette bulunamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte emlakçılık yetki belgesi yenileme 2021...

Bu şartları taşımayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz ticareti faaliyeti gösteren emlak işletmelerinin faaliyetlerini sürdürebilmesi için almaları gereken yetki belgesinde tanınan süre 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erdi. Peki kimler emlakçılık yapabilecek? Emlakçılık yetki belgesi nedir?

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

emlakçılık belgesi sınavları Haberi

emlakçılık belgesi sınavları

Aliağa Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri ile birlikte “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5” ve “Emlak Danışmanı Seviye 4” alanlarında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verdi.

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Serkan Selingil'in haberine göre; Aliağa’da faaliyette bulunan gayrimenkul sektöründeki firma yetkilileri ile çalışanlarının katıldığı sınav, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı olarak yaptı. Yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan emlak danışmanlığı, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almayı kazandı.

Belgesi olmayanlar emlak danışmanlığı yapamayacak

Emlakçılık ve gayrimenkul sektörünün kurallarını yeniden belirleyen “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında 5 Aralık 2019'dan bu yana mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişiler pazarlama ve satış faaliyeti yapamayacaklarını anlatan...