28 / 03 / 2024

alışveriş merkezinde mescit

alışveriş merkezinde mescit

Diyanet Müslümanların artık vatandaşların alışveriş ve seyahat noktalarında daha çok vakit geçirdiğini belirten bir rapor hazırladı. Raporda alışveriş ile seyahat noktalarına cami vemescit gerektiği belirtildi

Bilecik'te bir alışveriş merkezinde yangın çıktı!

Bilecik'in işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı'nda yer alan bir alışveriş merkezinde yangın çıktı...

2005 yılında Doğuş Grubu İstinye'de alışveriş merkezi kuracakmış!

2005 yılında Doğuş Grubu ve Orjin Grup, İstinye'de 130 dönüm arsa üzerine 264 bin metrekare kapalı alana sahip bir alışveriş merkezi kuracakmış. 250 milyon dolara mal olacak alışveriş merkezinde 300 mağaza bulunacakmış.

Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayısta hizmete açılıyor !

Adapazarı Belediyesinin arsa karşılığı ortak olduğu Serdivan Arabacıalanı'nda yapılan Agora Alışveriş Merkezi 14 Mayısta hizmete açılıyor. 60 bin metrekare kapalı alanı kapsayan alışveriş merkezinde 102 dükkân bulunuyor.

Mescitli alışveriş merkezinde alkole 100 metre muafiyeti!

AVM ve zincir mağazalar dahil perakende ticaretini düzenleyen kanun tasarısı TBMM’ye sevk edildi. 28 maddeden oluşan yeni kanun tasarısı ile alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanları oluşturulacak.

Alışveriş merkezinde çıkan yangın korkuttu!

İstanbul Alibeyköy Vialand'ın içinde bulunan alışveriş merkezindeki bir giyim mağazasının havalandırma boşluğunda, dün sabah saat 06.00'da elektrik tellerinde yangın çıktı. Yangın AVM kapalıyken meydana geldi.

El-Mağrib El-Kebir alışveriş merkezinde yangın çıktı!

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Fas 'ın Nador kentinde, içinde 880 iş yeri bulunan El-Mağrib el-kebir alışveriş merkezinde elektrik kontağı nedeniyle yangın çıktı.

Fas'ta alışveriş merkezinde yangın çıktı!

Fas'ın kuzeydoğusundaki Nador kentinde bulunan içinde 880 iş yeri bulunan El-Mağrib el-kebir alışveriş merkezindeki yangın, dün sabah erken saatlerde çıktı.Yangının elektrik kontağından kaynaklandığını belirtildi...

Vıva Alışveriş Merkezinde yangın çıktı!

Balkanların en büyük alışveriş merkezlerinden biri arasında gösterilen, Kosova'nın Prizren kentindeki VIVA Alışveriş Merkezi 3 saate küle döndü. Bazı alanlarda halen yangının devam etmesi nedeniyle söndürme çalışmaları saatlerce sürdü.

Libya'daki halı alışveriş merkezi yandı!

Libya'nın Bingazi kentindeki halı alışveriş merkezinde çıkan yangında yaralanan 1 kişi ile dumandan etkilenen 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Ez-Zayidi, yaralı ve dumandan etkilenenlerin hastaneye kaldırıldığını bildirdi

Mavi Bahçe alışveriş merkezi için çalışmalar hızlandı!

Eylül 2014'te açılışının yapılması planlanan Mavi Bahçe alışveriş merkezinde çalışmalar hızla devam ediyor. Opera Gayrimenkul tarafından İzmir Balçova'da inşa ettirilen Mavi Bahçe'de aylık ziyaretçi hedefi 1 milyon 200 bin kişi...

Polisler alışveriş merkezinde stand kurdu!

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, Nişantaşı City's alışveriş merkezinde kurduğu stantta vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendiriyor ve dolandırıcılığa uğramış mağdurlarla konuşuyor..

Paşabahçenin 36.mağazası Aqua Florya Alışveriş merkezinde açıldı!

Dünyanın lider cam üreticilerinden Şişecam’a bağlı Paşabahçe Mağazaları’nın, Türkiye’deki 36. mağazası Aqua Florya Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde açıldı.

Diyanet alışveriş merkezlerine cami ve mescit istedi!

Diyanet Müslümanların artık vatandaşların alışveriş ve seyahat noktalarında daha çok vakit geçirdiğini belirten bir rapor hazırladı. Raporda alışveriş ile seyahat noktalarına cami vemescit gerektiği belirtildi

alışveriş merkezinde mescit Haberi

alışveriş merkezinde mescit

Diyanet İşleri Başkanlığı günümüzde kadın erkek herkesin çalışma ve sosyal hayatta daha aktif olduğunu göz önünde bulundurarak dinlenme tesisleri ve alışveriş merkezlerindeki cami ve mescitlerin durumu ile ilgili bir çalışma başlattı. Konuyla ilgili hazırlanan ilk raporda artık namaz vakitlerini evde veya mahalle camiinde bekleyen Müslüman yerine iş ve alışveriş amaçlı gezilere katılan Müslüman modelinin ortaya çıktığı vurgulandı. Değişen Müslüman profiliyle de artık alışveriş ve seyahat noktalarına cami gerektiği belirtildi.


70 İLİN DİNLENME TESİSİ UYGUN 


Raporda, 70 il müftülüğünün dinlenme tesisleri ve yol güzergahlarındaki cami ve mescitlere ilişkin verilerine yer verildi. Buna göre il müftülükleri 31 Mayıs 2012 tarihi itibariyle 70 ilde 2 bin sekiz caminin ibadete elverişli olduğunu bildirdi. Sinop, Siirt, Muş,Kırklareli, Kars, Iğdır,Hakkari, Bartın ve Ağrı müftülükleri, dinlenme tesisleri ve...