25 / 04 / 2024

Almanya esnaf kira yardımı

Almanya esnaf kira yardımı

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da kira krizi büyüyor! Kira gideri hane gelirinin yarısına yaklaştı!

Almanya'da yaşayan vatandaşlar, COVID-19 pandemi döneminden bu yana kiralarını ödemekte zorlanıyor.  Vatandaşların konuta harcadıkları para hane gelirlerinin neredeyse yarısına ulaştı.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!

Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Berlin, Frankfurt, Hamburg gibi şehirlerde kira fiyatları tavan yaptı. 

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Almanya'da kira artışının kısıtlanması önerisi kabul edilmedi!

Almanya’da 26 Eylül seçimlerinde birinci olan Sosyal Demokrat Parti ile ortaklık kurmak istediği Yeşiller ve Liberaller arasındaki koalisyon anlaşması hızlı gelişiyor. Seçimler öncesi, “Servet vergisi gelecek. Kira artışı yasaklanacak. Emlak vergileri artacak” iddiaları ise boşa çıktı.

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya'da başbakan adaylarından artan kira ücretleri için yeni öneriler!

Almanya'da, 26 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde yarışacak başbakan adayları artan kira ücretlerini masaya yatırdı...

Almanya’da ev fiyatlarının düşmesi için yeni konut inşaatı önerisi!

Almanya’da yükselen ev fiyatlarına ve kira problemine karşı Yeşiller Partisi’nden somut çözüm önerisinde bulunuldu.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya esnaf kira yardımı Haberi

Almanya esnaf kira yardımı

Almanya Kovid-19 salgını sürecinde başta esnaflar olacak şekilde, halka ve hemen hemen herkese 1.5 trilyon Euro yardım sağladı.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Güven'in haberine göre; bütün amaç, piyasada çökmenin engellenmesi, küçük esnafın güç duruma düşemesi olarak belirlendi. Bu sebeple, Almanya'daki düzgün ticarette bulunan esnaflar iflas etmekle karşı karşıya kalmadı.

KİRASINI BİLE ÖDÜYOR

İşte Almanya'nın sunduğu esnaf destek paketinin ayrıntıları:

İLK ADIM: 2020'de yaşanan ilk kapanmada, 5 kişiye kadar çalışanı olan esnafa 9 bin Euro, 10 kadar çalışanı bulunan esnafa 15 bin, 10 işçinin üzerinde çalışanı olana 30 bin Euro hibe sunuldu. 50'ye kadar çalışanı bulunanlara 100 bin Euro'ya kadar para desteği sağlandı. 50'den fazla işçisi bulunan orta ölçekli işletmelere ise 1 milyon Euro'ya kadar karşılıksız ve geri ödemesiz destekte bulunuldu. 

İKİNCİ ADIM: Kovid-19 önlemleri...