25 / 04 / 2024

almanya Fitch kredi notu

almanya Fitch kredi notu

Fitch: "Almanya'nın kamu borcunun GSYH'ye oranı, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düşüyor. Bu ise ülkenin 'AAA' olan kredi notunu yansıtan önemli faktörler biri"

Dolar alacaklar dikkat! Fitch’in yıl sonu dolar tahmini şok etti!

Dolardaki yükseliş sürüyor. Vatandaş elindeki tüm parayla altın ve dolar almaya devam ederken, gazeteci Barış Esen X sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in 2024 yıl sonu Dolar/TL tahminin açıkladı. Dolar almadan önce mutlaka bakın.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Almanya’da konut projelerindeki iptal oranı yüzde 22,2’yi buldu!

Almanya'da kredi faizleri ve maliyetlerdeki artış nedeniyle başlayan konut inşaatlarındaki iptal oranı ekim ayında yüzde 22,2'ye çıktı.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

almanya Fitch kredi notu Haberi

almanya Fitch kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Almanya'nın "AAA" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise durağanda bıraktı.


Fitch'in resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Almanya'nın kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının, Avro bölgesinde aynı nota sahip ülkelerin aksine halihazırda düştüğü belirtilerek, bunun ise ülkenin "AAA" olan kredi notunu yansıtan önemli faktörlerden olduğu kaydedildi.


Kamu borcunun GSYH'ye oranının Almanya'da 2012 yılındaki yüzde 81 seviyesinden 2013 yılında yüzde 78,4'e gerilediğine işaret edilen açıklamada, bu rakamın Fitch'in yüzde 79,4'lük tahmininden daha iyi olduğu aktarıldı.


Açıklamada, Almanya'nın azalan kamu borcu unsurlarına sahip olmaya devam ettiği dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Ülke ekonomisi büyüyor, bütçe pozisyonu nispeten olumlu ve nominal faiz oranları da düşük seviyelerde. Kamu borcunun GSYH'ye oranındaki aşağı yönlü gidişat, kredi notunun şokları...