28 / 03 / 2024

almanya inşaat iş ortamı endeksi kasım ayı raporu

almanya inşaat iş ortamı endeksi kasım ayı raporu

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. İnşaat iş ortamı endeksi Almanya'nın birleşmesinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığını söyleyerek, “Bizi burada öldürecekler” dedi.

İnşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi!

Haziran ayında bir önceki aya göre 3,6 puan gerileyen mevcut inşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi.

Hakkari'de inşaat işçilerinin zorlu ramazan mesaisi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçileri, ramazan ayında çalışarak evlerine ekmek götürüyor. İşçiler hem ibadetlerini yerine getiriyor, hem de ekmek parası kazanıyor...

Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girdi!

Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin kişiyi 1 milyar TL’den fazla dolandırıp kaçan Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girip yatırım yaptığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahı daraldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahını daralttıklarını belirtti.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı.

2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü endeksi açıklandı!

TÜİK, 2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu!

Ticaret Gazetesi köşe yazarı Fatih Özkılınç, "inşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu"nu ele aldı. İşte Fatih Özkılınç'ın o yazısı..

almanya inşaat iş ortamı endeksi kasım ayı raporu Haberi

almanya inşaat iş ortamı endeksi kasım ayı raporu

Almanya'da Ifo İş Dünyası Güven Endeksi, kasımda beklentilerin üstünde artarak 109 puana yükseldi. Endeks, ekim ayında 108,2 puan düzeyindeydi.


Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. Rapora ilişkin açıklamada, Almanya’da sanayi ve ticarete ilişkin kasım ayı İş Dünyası Güven Endeksi'nin aylık bazda 108,2 puandan 109 puana çıktığı belirtildi.


Beklentilerin üstünde artan endeksin, 108,2 puanda kalması öngörülüyordu.


Açıklamada, mevcut iş durumu değerlendirmelerinin geliştiği ve gelecekteki iş gelişmelerine ilişkin iyimserliğin de artmaya devam ettiği vurgulandı.


Paris'teki terör saldırılarına da değinilen açıklamada, "Alman ekonomisi, dünya genelinde artan belirsizlikten etkilenmemeye devam ediyor. Paris saldırıları bile anket verilerine olumsuz etki etmedi" ifadelerine yer verildi.


İmalat iş ortamı endeksinin üç ay arka arkaya düşüşün ardından arttığına dikkati çeken açıklamada, "Üreticiler, mevcut iş durumundan...