29 / 03 / 2024

almanya Leipzig protesto

almanya Leipzig protesto

Almanya Leipzig'de dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının artmasının protesto edildiği bir gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya'da yüksek konut kiraları protesto edildi!

Almanya'nın çeşitli şehirlerinde çok sayıda kişi, artan konut kiraları ve konut politikalarına karşı protesto yapıldı. 

Almanya'da konut kiralarının artması protesto edildi!

Almanya Leipzig'de dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının artmasının protesto edildiği bir gösteride polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Almanya'da artan kiralar protesto edildi!

Almanya Berlin'de hükümetin ilkim ve çevre politikasının yanı sıra göçmen politikası ve büyük kentlerde artan kira ücretleri de protesto edildi.

Almanya'da konut kiralarındaki artış protesto edildi!

Almanya'da özellikle büyük kentlerde artan konut kiraları protesto edildi. Birçok örgütün çağrısıyla başkent Berlin'de gerçekleştirilen gösteride binlerce kişi Alexander Meydanı'ndan Karl-Marx-Allee Caddesi ve Warschauer Caddesi üzerinden Kreuzberg semtine yürüdü.

Almanya'da artan emlak fiyatlarına protesto!

Almanya'daki emlak fiyatları ve kiralar adeta kabusa dönüştü. Özellikle Berlin’de son yıllarda artan kiralara karşı kiracılar ayaklandı.

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

Torun Center'daki asansör faciası protesto edildi!

Torun Center'daki asansör faciasını protesto etmek isteyen gruplar, kazanın yaşandığı inşaata doğru yürüdü. Ancak polis, grupların inşaat alanına girmesini gaz ve TOMA'larla müdahale ederek engelledi

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Almanya'da camileri ziyaret edecek!

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve TBMM İnsan Haklarını İzleme Komisyonu, son günlerde camilerin kundaklandığı Almanya'ya giderek camileri ziyaret edecek.

Fatih'teki park orman arazisine yapılacak stadyum protesto edildi!

Fatih Ormanı 'savunması' "Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı İçerisinde yer alan 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Galataport'un ÇED toplantısı protesto edildi!

Galataport projesi İstanbul Kent Savunması, 'Galataport" olarak bilinen ve tartışmalara neden olan Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun görüşüldüğü toplantıyı protesto etti.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi protesto edildi!

İstanbul Kent Savunması adlı grup, Galataport olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi" için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını protesto etti. Grup toplantıya katılanlara tepki gösterdi.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi toplantısı protesto edildi!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için yapılacak toplantıyı protesto eden Kent Savunması adlı grup, salona girince kargaşa çıktı. Salonda pankart açarak slogan atan eylemciler, toplantının başlamasını engelledi...

almanya Leipzig protesto Haberi

almanya Leipzig protesto

Almanya’nın Leipzig kentinde dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının yükselmesi protesto edildi. Protesto sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Saksonya Polis Sözcüsü Mandy Heimann, Connewitz ilçesinde gerçekleştirilen yürüyüşe katılan göstericilerin kısa bir süre sonra polise ve binalara taş attığını, maytap yaktığını belirtti. Heimann, bunun üzerine "barışçıl olmayan bu durumdan" sebebiyle gösterinin polis tarafından sonlandırıldığını dile getirdi. 

Gösterinin sonlandırılmasından sonra polis ile göstericiler arasında yan caddelerde kovalamaca yaşandı ve çok sayıda kişi göz altına alındı. Polis ile göstericiler arasında yaşananların ardından bölgede tramvay trafiği de durdu. Olaylar sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve bir polis helikopter görev yaptı.

Leipzig’in Connewitz ilçesinde dün yapılan izinsiz gösteride de polis ile eylemciler arasında olaylar çıktığı, göstericilerin polise taş ve şişe attığı, oluşturdukları barikatları yaktığı ifade...