28 / 03 / 2024

Alsancak karayolu tüneli

Alsancak karayolu tüneli

Vahap Özaltay Meydanı girişinden başlayarak Liman Caddesi’ne bağlanacak 550 metrelik tünelli karayolu alt geçidi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin hazırlanması amacıyla 17 Ekim 2014 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 67'si tamamlandı! 

Tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olacak olan, Yeni Zigana Tüneli'nde inşaat çalışmalarının yüzde 67'si gerçekleştirildi...

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Yüksekova Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol ve Sarıtaş Tüneli'nde sona gelindi.

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında İstanbul’a yönelik prestij projelerinden biri olarak açıkladığı Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli projesinde son durum ne? 

Alacabel Tüneli 2019'a kadar tamamlanacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde inşa edilen Alacabel Tüneli'nin çalışmaları tam gaz devam ediyor. Tünelin 2019'a kadar tamamlanması planlanıyor...

İzmir'in en uzun tüneli için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

Alsancak karayolu tüneli Haberi

Alsancak karayolu tüneli


Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Vahap Özaltay Meydanı ile Liman Caddesi’ni birbirine bağlayacak 550 metrelik karayolu tüneli için proje ihalesine çıkıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak trafiğini rahatlatacak önemli bir yatırımı hayata geçirmek için düğmeye bastı. Vahap Özaltay Meydanı girişinden başlayarak Liman Caddesi’ne bağlanacak 550 metrelik tünelli karayolu alt geçidi için harekete geçen  Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin hazırlanması amacıyla 17 Ekim 2014  tarihinde ihaleye çıkıyor. Bu kapsamda Talatpaşa, Şair Eşref ve Ziya Gökalp bulvarlarının kesişim noktasında bulunan Vahap Özaltay Meydanı’ndan başlayarak Liman Caddesi’ne bağlanacak 550 metrelik tünel inşa edilecek ve karayolu yerin altına alınarak trafik rahatlatılacak. Bu bölgedeki yoğun trafiğe nefes aldırması hedeflenen proje kapsamında,  üst bölgede kalan alan yayalaştırılacak ve tramvay ulaşımı için kullanılacak. Ayrıca bu alanda bisiklet yolları oluşturulacak. Şair Eşref...