26 / 04 / 2024

Altensis’n kurucusu Berkay Somalı

Altensis’n kurucusu Berkay Somalı

Yeşil Binalar Zirvesi, Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler teması ile İstanbul’da toplanıyor. ÇEDBİK tarafından 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek zirvede, çevre dostu kentler konusu 7 oturumda tartışılıyor.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Martı'nın kurucusu Öktem: Bizi büyük fırsatlar ve çetin zorluklar bekliyor!

Mobilite şirketi Martı’nın kurucusu ve üst yöneticisi (CEO) Alper Öktem, New York Borsası'na doğrudan kote olan ilk Türk şirketi olmaya sayılı günler kala çalışanlarına yönelik mesaj yayınladı.

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı

Pazartesi günü SEC’in Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao’ya ve Amerika merkezli kripto para şirketi Coinbase’e dava açmıştı. Bu nedenle, ciddi satışlarla karşılaşan kripto para piyasası, dün öğleden sonra verdiği kayıpların tümünü geri almayı başardı.

Alibaba’nın kurucusu Çinli milyarder Ma için müthiş iddia!

Dünyanın sayılı milyarderlerinden ve online alışveriş şirketi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın tıpkı Alibaba’daki gibi, finans şirketi Ant Group’taki görevini bırakacağı iddia edildi. Peki ünlü milyarder bu görevinden neden ayrılıyor?

Google'ın kurucusu Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye!

Dünyanın  en zenginlerinden biri olan ve Google'ın kurucusu Larry Page çok önemli tavsiyelerde bulundu. İşte girişimcilerin ilham kaynağı Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye...

Steve Jobs'tan altın değerinde 3 ders!

Apple'ın kurucusu, iPhone'un mucidi, NeXT Bilgisayar'ın kurucusu ünlü girişimci Steve Jobs, hayatından altın değerinde dersler veren üç hikayeyi paylaşıyor.

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ilham veren 7 sözü!

Apple'ın kurucu Steve Jobs'un ilham veren 7 sözünü sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde...

Mehmet Aydın'ın Uruguay’da villa inşa ettireceği ortaya çıktı!

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay’da Fernandino isimli bir iş insanıyla konut projesi için anlaştığı ortaya çıktı. Proje ile  Maldonado şehrinde yer alan Laguna Del Sauce’de 12 villa inşa edilecekti. 

Kanada'da kripto para borsasının kurucusu öldü: 76 bin yatırımcı ortada kaldı!

Kanada'nın kripto para borsası QuadrigaCX'in kurucusu Gerald Cotten'ın ani bir şekilde vefat etti. Müşterileri öldüğüne inanmadıkları Cotten'ın mezarından çıkarılmasını istedi. Soruşturmaya FBI da katıldı.

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 

400 bine yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsasının kurucusu Ardahanlı Faruk Özer'in köylüleri Özer ve ailesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sarkurt İnşaat'ın kurucusu Mehmet Kemal Kurtoğlu vefat etti!

Sarkurt İnşaat'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Kemal Kurtoğlu vefat etti. Sarkurt İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. taziye ilanı yayınladı.

Tasarruf Finansman Yasası Emin Üstün'ün en büyük hayaliydi!

Tasarruf finansman yasasının yürürlüğe girmesiyle yasanın çıkması için uzun seneer büyük çaba sarf eden, sektörün kurucusu merhum iş insanı A. Emin Üstün’ün hayali gerçek oldu.

Altensis’n kurucusu Berkay Somalı Haberi

Altensis’n kurucusu Berkay Somalı

Sürdürülebilir Yerleşkeler oturumunda konuşacak olan Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, senede ortalama 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan şehirler kurulabileceğini söyledi. 


Yeşil Binalar Zirvesi bu yıl Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler teması ile yapılıyor. İstanbul Intercontinental otelde 4-5 Şubat tarihlerinde toplanan zirvede, sürdürülebilir bina alanında her konuya değiniliyor. Zirvenin Sürdürülebilir Yerleşkeler oturumunda konuşacak olan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, senede 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan şehirler kurulabileceğini söyledi.


Konuşmasında kentsel dönüşüm ve yeşil bina ilişkisini aktaracak olan Emre Ilıcalı, dönüşümün sadece dayanıklı şehirler kurmak adına değil, aynı zamanda insanların hayat kalitesini artırmak adına da gerekli olduğunu vurguladı. Emre Ilıcalı şunları söyledi:


“Nüfusun hızla artışı ile birlikte yoğun kentleşme sonucu alan problemleri giderek artacaktır. Arazi kullanımı, taşıt kullanımı ve enerji ihtiyacını karşılamak...